Psychonauts 2 har nådd pengeinnsankingsmålet

Men denne gangen får mange av dem som støtter en bit av inntektskaka selv.

Double Fine

Double Fine har nå fått muligheten til å utvikle Psychonauts 2, etter at de har greid å sanke inn 3,3 millioner dollar – om lag 28,6 millioner norske kroner – på finansieringstjenesten Fig.

Et skjermbilde av Fig-siden.
Skjermbilde av Fig-siden.

Over 20 000 har til nå spyttet penger inn i prosjektet, og det er fremdeles over 5 dager igjen med potensiell innsankingstid for studioet.

Innsankingen begynte i desember, etter at Double Fine-leder Tim Schafer presenterte det på scenen under The Game Awards. Planen nå er at spillet skal slippes på Windows, PlayStation 4, Xbox One, Mac og Linux på høsten 2018.

Avkastning

At Psychonauts 2 greide å nå pengeinnsamlingsmålet er egentlig ikke så overraskende når man tar Double Fines folkefinansieringshistorie i betraktning. Da de sanket inn midler til Broken Age – den gang kalt Double Fine Adventure – nådde de en tilsvarende sum i løpet av 30 dager.

Det som derimot er mer interessant er at over halvparten av midlene denne gangen kommer fra personer som faktisk har investert i spillet.

Kickstarter-modellen lar folk bare donere, mens Fig – en innsankingsplattform sluppet i 2015 – lar personer med nok kapital investere. Dermed kan de få utbetalt en del av kaka når den tid kommer.

Double fine jobber også med andre prosjekter.
Slik ser Day of the Tentacle-oppussingen ut, for eksempel »

Siste fra forsiden