Husker du denne perlen fra 80-tallet?

Midways grensesprengende arkadespill gjenfødes i sommer.

Atari

Det svenske studioet bak samarbiedssuksessen Magicka har fått i oppdrag å lage en oppfølger til arkadeklassikeren Gauntlet. Spillet skal lanseres via Steam i sommer, og vil blant annet tilby full SteamOS-støtte senere i år.

Klassisk oppskrift

Første glimt av Gauntlet.

Nye Gauntlet lar spillerne velge mellom fire fantasihelter – krigeren, trollmannen, valkyrien og alven – hver med sine egne unike styrker og svakheter. Så slippes de løs i grotter fulle av monstre, gull og magiske gjenstander, og som i åttitallsspillet må de selvsagt lete etter nøkler som kan åpne opp nye områder.

– Med Gauntlet kombinerer vi arkadestilen fra originalspillet med et helt nytt utseende og ny funksjonalitet. Spillet støtter blant annet både lokal og nettbasert flerspiller for fire, sier Warner-topp David Haddad i en pressemelding.

Gauntlet blir det første spillet fra WB Games Vault, en ny divisjon hos Warner Bros. Interactive Entertainment, som vil fokusere på å gi ut digitalt distribuerte spill basert på populære merkevarer fra Warner Bros. og Midway. De vil også gi ut helt nye titler.

Originale Gauntlet har blant annet vært å finne på Xbox Live Arcade, men ble fjernet derfra da Midway gikk konkurs. Det er også å finne i samlepakken Midway Arcade Origins.

Siste fra forsiden