Hva får vi hvis vi blander Skyrim og Banished?

Northern Shadow byr på førstepersons bybygging og rollespilling.

Arda Güneş & Taner Tezel

Northern Shadow beskrives som et førstepersons rollespill hvor du bygger og leder ditt eget kongerike. Ifølge utviklerne har det både sandkasseelementer og en tradisjonell rollespillhistorie.

På spillets nettsted forteller de at det starter etter at en ukjent fiende har ødelagt et mektig kongerike. Du leder en gjeng overlevende som har reist til et fjernt land for å gjenoppbygge riket.

Din jobb blir å bygge og forbedre byen din, forhandle med andre kongeriker og bygge allianser. Når ting går galt – og det vil de – må du forsvare byen og landene dine på slagmarken.

En levende verden

Førstepersons bybygging. (Bilde: Arda Güneş & Taner Tezel)

Handlingen foregår i en verden med en levende økonomi som påvirkes av dine handlinger. Byene dine kan produsere ulike varer som kan selges, men for at handelsrutene skal fungere må du holde veiene fri for monstre og banditter.

Du kan også utforske verden rundt deg, som blant annet inneholder store hulesystemer, og det blir mulig å finne verdifulle mineraler og skatter. Mens du er borte har du en hjelper som tar seg av den daglige driften av kongeriket.

Pene miljøer. (Bilde: Arda Güneş & Taner Tezel)

Spillets kampsystem er fokusert på dine egenskaper som spiller. Du kan bruke både våpen og magi, og det blir også mulig å lage egne våpen. Du har selvsagt en egen hær, som du kan utstyre med våpen og gi ulike ordre.

Northern Shadow blir et ambisiøst spill, men utviklerne kutter ned på kostnadene ved å kun benytte seg av tekst, og ikke skuespillere. Dermed kan utviklerne implementere en omfattende historie hvor valgene dine kan påvirke handlingen i mange retninger.

Utviklerne ønsker å lansere en «early access»-versjon i sommer. For øyeblikket sanker de stemmer på Steam Greenlight, for å få godkjent spillet for Valves digitale distribusjonsplattform.

Kombinasjonen av rollespill og strategi minner litt om den vi finner i et annet tyrkisk spill, nemlig Mount & Blade. Det er i ferd med å få en oppfølger.

Siste fra forsiden