Hva om Grand Theft Auto V-byen lå under vann?

Se modifikasjonen som gjør Los Santos om til en undervannsby.

Under the sea!
Skjermbilde av video, taltiglot

Til vanlig yrer det i Los Santos. Biler og mennesker flakker rundt i storbyen og lever sine kunstige spilliv fult ut, mens fly glir elegant gjennom skylaget. Bråk, støy og musikk setter tonen.

Men hva om havnivået plutselig steg og la hele byen under vann? Vel, i begynnelsen virker det som om alle oppfører seg vanlig, helt til verdenen plutselig innser at «åja, vi er under vann». Da flyter bilene opp, og figurene prøver febrilsk å svømme seg opp til vannflaten, eller innfinner seg med sin nye akvatiske skjebne. Det er nesten litt fascinerende.

Utover å se helt fantastisk ut gjør ikke denne modifikasjonen så mye annet. Men det er noe eget å legge ut på en undervannstur i det som for mange nå har blitt et kjent landskap. Hvordan det hele er kan du se i videoen til YouTube-eren «taltiglot» nederst i artikkelen.

Modifikasjons-boom

Siden lanseringen av Grand Theft Auto V til Windows 14. april har modifikasjoner av ymse slag dukket opp på internett. Vi har tidligere skrevet litt om en modder som tar over spillet med sin egen telefon, samt fikk endelig bekreftet at bruk av enspillermodifikasjoner ikke stenger spillere ute av flerspillerdelen Grand Theft Auto Online. Vi har også fått med oss at skaperen av iCEnhancer, den store grafiske overhalingen av Grand Theft Auto IV, har begynt å snuse på hvilke muligheter Grand Theft Auto V har å by på.

Det er ikke bare Grand Theft Auto V som har dominert modifikasjonsnyhetene heller. Valve skapte et gedigent rabalder da de forsøkte å innføre et system der mod-skapere kunne ta betalt for arbeidet sitt for noen uker siden. De endte til slutt opp med å trekke hele funksjonaliteten da klagestormen ble for stor.

Har du sett hvor liten Grand Theft Auto: San Andreas er i forhold til femmeren?
Så liten var San Andreas' verden sammenlignet med Grand Theft Auto V »

Grand Theft Auto V under vann. (Video: taltiglot)

Siste fra forsiden