Modder tar over Grand Theft Auto V-mobilen med sin egen telefon

Se han bestille en taxi til Trevor med sin egen mobil.

Skjermbilde av video

Mobiltelefonen har vært et uvurderlig verktøy i de siste par Grand Theft Auto-spillene, og har blitt brukt av hovedpersonene til å gjøre alt fra å ta kontakt med viktige personer i historiedelen til å ta de merkeligste selfiene du kan tenke deg.

Nå har en modder kalt «planetleak» tatt det på seg å ta mobilkonseptet litt lenger. Programmereren har puslet med en iPhone-app som lar ham kontrollere den virtuelle telefonen som Grand Theft Auto V-figuren Trevor bruker i spillet. Den gjenskaper grensesnittet som man kan se nederst på spillskjermen, og er helt funksjonell på samme måte. Tenk på det som en ekstra kontroller til spillet som kun styrer mobiltelefonen.

Teknisk sett er løsningen litt mer komplisert. Det hele løses ved at appen sender en URL til Arduino-webserveren hans når han trykker på knapper på telefonen. Serveren kjører så en keyboard-makro som utfører handlingen.

I videoen nedenfor kan du se hvordan planetleak bestiller en taxi til Trevor – som Trevor selvfølgelig ramponerer.

Grand Theft Auto V kom ut til Windows 14. april i år, og allerede har mods av ulik art begynt å dukke opp. Uheldigvis virker det som om en ny oppdatering til spillet har ødelagt for skriptet som mange av modsene er basert på. Forhåpentligvis klarer miljøet å sno seg rundt oppdateringen.

Valve havnet i klammerier med mod-miljøet nylig, og måtte snu helt.
Valve fjerner betal-«mods» fra Steam »

Her ser du modden i aksjon. (Video: Planetleak)

Siste fra forsiden