Hva skjer hos Infinity Ward?

Sikkerhetsfolk fra Activision har tatt seg inn i spillutviklerens lokaler.

I 2003 ble Infinity Ward kjøpt opp av utgivergiganten Activision, og har siden den gang stått for noen av Activisions bestselgere. Sist ut var Modern Warfare 2, som allerede er et av tidenes mest solgte spill.

Anmeldelse: Call of Duty: Modern Warfare 2

Om vi skal tro på den siste utviklingen er det likevel ikke bare fryd og gammen på kontorene hos den californiske utgiveren. Ifølge G4TV dukket en rekke "dørvakt-typer" opp på kontorene hos utvikleren i dag, etter at Infinity Ward-overhodene Vince Zampella og Jason West hadde et møte med Activision i morges.

Les også: EA vil slå Activision

I forkant av dette skal det etter sigende være satt i gang en intern granskning av det Activison kaller "kontraktsbrudd og ordrenekt av to ledende ansatte hos Infinity Ward". I lys av dagens hendelser er det antagelig de to sjefene Zampella og West det er snakk om.

Ifølge Kotaku har sistnevnte oppdatert sin Facebook-profil med nyheten om at han "drikker, og har mistet jobben," og det samme reflekteres av Wests Linkedin-profil. Dermed er det ikke unaturlig å anta at de to kan ha fått sparken.

Spørsmålet om hva disse to skal ha gjort mot Activisions vilje kan vi bare spekulere i, og det kan nok for mange virke som et drastisk steg å sparke dem som sammen med sine utviklere har fylt Activisions lommer med millioner av dollar.

Double Fine-sjef Tim Schafer, mannen bak en rekke spillklassikere, har hatt sin andel konflikter med Activision. I dag benyttet han sjansen til å komme med følgende kommentar på sin Twitter-konto:

– Å bli sint på Activision for denne typen ting er som å bli sint på en ape for å kaste bæsj. Det er bare slik dyret kommuniserer.

Les også: Utgiverne meler sin egen kake

Siste fra forsiden