– Utgiverne meler sin egen kake

– Utgiverne meler sin egen kake

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

I et intervju med Develop uttrykker Q-Games-overhode Dylan Cuthbert kraftig misnøye med at utgivere får en stor del av inntektene fra spillbransjen, mens utviklere selv sitter igjen med smuler:

– Dagens modell for finansiering av spill er fundamentalt ødelagt og er tilpasset det å gjøre utgivere steinrike. Se for eksempel på bonusene og lønningene til Electronic Arts-toppene. Jeg kunne ha laget hele Pixeljunk-serien, inkludert de uutgitte spillene, to-tre ganger for EA-sjefens bonus alene, uttalte Cuthbert.

Etter noen kontroversielle uttalelser har Bobby Kotick blitt sett på som selve manifestasjonen av utgiveres griskhet
Etter noen kontroversielle uttalelser har Bobby Kotick blitt sett på som selve manifestasjonen av utgiveres griskhet

Ifølge bloggen Game Trade Journal kunne den utsatte EA-sjefen John Riccitiello i 2008 innkassere 750.000 amerikanske dollar i lønn, 3,6 millioner dollar i aksjeopsjoner og 625.000 dollar i bonus – en totalpakke på rundt 28 millioner kroner etter dagens kurs. Activision-sjefen Bobby Kotick kunne på sin side hente ut omtrent det tredobbelte, svimlende 85 millioner norske kroner.

Til sammenligning har det Bergens-baserte Turbo Tape Games et budsjett på rundt tre millioner kroner for sitt nye strategispill Naval War: Artic Circle.

Valve-sjef Gabe Newell har tidligere tenkt høyt om muligheten for å la spillere selv være med å finansiere nye spill, for eksempel gjennom Steam.

Dylan Cuthbert er gründeren bak den japanske utvikleren Q-Games, som er kjent for å ha laget Pixeljunk-spillene til PS3 og PSP. Sist ut var Pixeljunk Shooter som ble sluppet på Playstation Network i desember i fjor. Utvikleren holder i øyeblikket på med en serie uannonserte Pixeljunk-spill.

Kommentarer (13)

Forsiden akkurat nå

Til toppen