Hva venter oss i juni?

Det blir ingen sommertørke i år.

Etter en utrolig heftig mai-måned nærmer vi oss nå sommeren for alvor. Juni blir nok ikke like storslått som de foregående, men med store navn som Rock Band, Metal Gear og Mario på lanseringslistene ser det ut til at vi vil oppleve alt annet enn sommertørke.

Green Day: Rock Band

Plattform: Xbox 360, PS3 og Wii
Utgis: 11. juni

Mange har spådd musikkspillenes død, men det ser ikke ut til å plage Green Day-frontmann Billy Joe Armstrong. Green Day: Rock Band lover å gi oss den optimale punk-opplevelsen, med hele 47 sanger plukket fra trioens mange album.

Klarer du si nei til klassikere som Boulevard of Broken Dreams, American Idiot og Longview?

Super Mario Galaxy 2

Plattform: Wii
Utgis: 11. juni

Her er spillet som egentlig ikke trenger noen introduksjon. Dette er oppfølgeren til ett av tidenes beste spill og vi i Spillverket frykter ikke for kvaliteten til spill nummer to heller.

Mario Galaxy 2 er en av de få direkte oppfølgerne Nintendo har lagd, men det ser ikke ut til å ha satt en stopper for kreativiteten. Endelig har vår alles favorittdinosaur Yoshi fått råd til en tur ut i rommet, dette grønne sjarmtrollet vil etter alt å dømme være en sentral del av spillet.

I tillegg vil Mario ha enda flere oppgraderinger å bruke, han kan både trylle frem skyer rett ut av løse lufta og drille seg gjennom planetenes overflate. Wuuhoo!

Metal Gear Solid: Peace Walker

Plattform: PSP
Utgis: 18. juni

Les også
Anmeldelse: Darksiders

Selv om Solid Snakes eskapader har nådd veis ende betyr ikke det at Kojima og teamet hans er ferdig med snikingen og intrigene.

I Metal Gear Solid: Peacer Walker ikler vi oss nok en gang Big Boss sin kamuflasje, og nok en gang bærer det ut i jungelen. Dette spillet er et av de mest ambisiøse PSP-spillene til nå, og med et utviklerteam i samme størrelsesorden som Metal Gear Solid 4 hadde er det tydelig at dette er et spill med store planer.

Demon's Souls

Plattform: PS3
Utgis: 25. juni

Her har dere den ultimate manndomstesten for gamere. Japansk-utviklede Demon's Souls skulle egentlig aldri nå oss europeere, men takket være svært gode salg hos onkel Sam og gjengen vil dette kunststykket av et mareritt knuse oss europeere også.

Mange har nok allerede importert dette glimrende action-eventyret, som vår anmelder belønte med en pen tier her i høst. Men de av dere som fortsatt er lykkelig uvitende om det helvetet som er Demon's Souls, det er et helvete som er verdt å gå gjennom.

Lego Harry Potter Years 1-4

Plattform: PS3, X360, Wii, DS
Utgis: 25, juni

Det er kanskje ikke alle som er supertilhengere av legofiseringen av kjente og kjære navn som Batman, Star Wars og Indiana Jones. Men det vanskelig å motstå sjarmen disse spillene utånder.

Lego-versjonen av Harry Potter ser i tillegg ut til å ha noe mer å by på. Her får vi oppleve Harrys daglige liv, vi får være med i skoletimer, utforske slottet i sin helhet og selvsagt duellere litt med avskum som Malfang og Voldemort.

Spillet ser ut til å være et slengkyss til alle som har lest bøkene eller sett filmene, og humor vil spille en stor rolle i dette eventyret. Dialog er i dette tilfellet oppskrytt, Lego-mennesker får sagt alt de vil med gestikulering og grynting.

Singularity

Plattform: Xbox 360, PS3 og Windows
Utgis: 25. juni

Tidsmanipulering i spill. Gjesp ... Men Singularity ser ut til å ha noe nytt å by på her. I denne førstepersonsskyteren tar du kontroll over soldaten Nate Renko, som er sendt ut for å utforske følgene av en forferdelige katastrofe.

Ved hjelp av en hendig tingest får Nate kjapt kontroll over tiden, på en måte man ikke har sett før. Finner du en ødelagt stige? Send tingen alene tilbake i tid, til en tid da stigen fortsatt var like hel. Bruker fiendene et gigantisk tre som dekke i? Bruk tingesten til å elde treet, til det råtner og blir til jord foran øynene dine.

Darksiders

Plattform: PC (fra før tilgjengelig til både Xbox 360 og PS3)
Utgis: 25. juni

I dette spillet spiller du som selveste War, en av de fire mytologiske rytterne av apokalypsen. Darksiders er et spill som har svært mye til felles med spill som Zelda- og God of War-seriene. Svært mye, det eneste Darksiders har å skryte av når det gjelder kreativitet må nok tilskrives kunstavdelingen.

Men det hindrer ikke spillet i å være utrolig moro. I spillet som har blitt kalt voksenversjonen av Zelda bytter du mellom å bruke en rekke ulike gjenstander til å løse intrikate oppgaver og å slakte hordevis av fiender med stilige komboer.

Nå er PC-versjonen snart her, la ikke denne opplevelsen gå deg hus forbi.Her har du anmeldelsen av konsollutgaven.

Andre spill som lanseres denne måneden og kanskje er verdt å nevne er Pro Cycling 2010, The Sims 3: Ambitions, Rig n' Roll, Transformers: War for Cybertron og Syberia 3.

E3

Ikke så rent galt dette her, altså. Glem heller ikke at årets største spillbegivenhet, E3-messen, er rett rundt hjørnet. Her stiller Spillverket med to dedikerte journalister, som vil gjøre alt for å være først ute med å fortelle deg om det nye Zelda, om Natal og Move egentlig er noe særlig og om Sony også vil begynne å ta betalt for nettspilling.

Forbli innstilt!

Les også:Hva venter oss i mars?
Les også:Hva venter oss i april?
Les også:Hva venter oss i mai?


Siste fra forsiden