Telenorligaens sluttspill i League of Legends

Hvem blir Norges beste League of Legends-lag?

Fire lag skal kjempe om tittelen i Telenorligaens sluttspill.

Sprutnoobs/Epiphany Bolt/Celestial Gaming/Riddle/Eivind Von Døhlen/Gamer.no

En drøy måned har passert siden det ordinære seriespillet i Telenorligaen ble avgjort. På toppen av tabellen endte Sprutnoobs, etterfulgt av Epiphany Bolt, Riddle og Celestial. Allerede på søndag er lagene klare for å krige om avansement i Telenorligaens sluttspill, når de møtes til dyst i turneringens semifinaler.

Begge semifinalene spilles søndag 7. mai, klokken 19:00. Oppgjørenes vinnere møtes i Telenorligaens finale, lørdag 20. mai, som kommer til å bli spilt på Edderkoppen Scene i Oslo.

Semifinalene kan du følge på to forskjellige Twitch-kanaler.

Sprutnoobs mot Celestial Gaming direkte fra klokken 19:00 »

Riddle mot Epiphany Bolt direkte fra klokken 19:00 »

LES OGSÅ: Bør man endre formatet på Telenorligaen? »

Semifinale #1: Sprutnoobs mot Celestial

Vis mer

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Hamad «Saito» Allaui (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

Som følge av at Sprutnoobs tok seieren i det ordinære seriespillet, fikk de også velge hvilket lag de kommer til å møte i semifinalen. Valget landet på Celestial, som havnet på en fjerdeplass. Top Lane-spiller i Celestial, Håkon «Flaker» Solberg forteller til Gamer.no at laget, på tross av å bli utpekt som sluttspillets svakeste ledd av motstanderen, er sikre på seier i oppgjøret mot Sprutnoobs.

Håkon «Flaker» Solberg i Celestial tror de tar seieren mot Sprutnoobs på ren rutine
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det har vært en utfordring å forberede seg til helgens kamp, ettersom flere kontrabeskjeder har preget hvilke helter og heltesammensetninger som fungerer for semifinalen. Vi ender til slutt med å spille på forrige League of Legends-oppdatering, som jeg tror er fordelaktig for oss, ettersom vi har en seiersrekke i Telenorligaen på den aktuelle oppdateringen. Ellers blir det mye individuell forberedelse, mye på grunn av mine oppkommende eksamener i økonomi. Vi kommer til å vinne på rutine, og fordi vi har mye sterkere Bot Lane-spillere.

Videre trekker Solberg frem Epiphany Bolt som en potensiell finalemotstander.

– Vi regner med at Epiphany Bolt er det mest erfarne laget, og at de avanserer til finalen, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR SPRUTNOOBS:

Vis mer

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Joachim «Accziz» Torsvik (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Adam «UK Legend» Hawksworth (Support)

Les også
AW3 favoritt til å ta sin tredje strake Rocket League-tittel i Telialigaen

Før sesongen hersket det tvil om hvorvidt Joachim «Accziz» Torsvik kom til å prestere som Mid Lane-spiller for Sprutnoobs. Han har holdt sin del av kartet gjennom sesongen, og laget reiser inn i sluttspillet som favoritter grunnet sin plassering i det ordinære seriespillet. Torsvik mener bedre individuelt nivå, i tillegg til bedre lagspill kommer til å være nok for å slå Celestial i semifinalen.

– Vi har forberedt oss med å spille en god del «Solo Queue». Vi kommer til å vinne mot Celestial ved å vinne hver individuelle kamp i hver eneste rolle. Deretter kommer vi til å vinne alle team fights med bedre lagspill, så jeg tror det ender 3-1 i vårt favør, forteller han til Gamer.no.

I likhet med Celestial-spiller Solberg, mener også Torsvik at det er Epiphany som er det sterkeste laget i den andre semifinalen.

– Epiphany virker som et mye sterkere lag enn hva Riddle gjør, så jeg tror vi kommer til å møte de i finalen.

Semifinale #2: Riddle mot Epiphany Bolt

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Max «StormF» Schaller (Top)
Matic «Premk» Premk (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

I sluttspillets andre semifinale møtes Riddle og Epiphany Bolt. Sist gang lagene spilte mot hverandre, endte det i uavgjort, noe som kan antyde at det kommer til å bli et ekstremt jevnt oppgjør. Nylig viste imidlertid Riddle seg frem fra sin sterkeste side, da de både vant League of Legends-turneringen på The Gathering og en oppvisningskamp mot danske Magistra.

Trener i Riddle, Torbjørn Berg har sørget for at alle forberedelser er unnagjort før semifinalene
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Trener i Riddle, Torbjørn Berg forteller Gamer.no at spillerne hans har gjennomført forberedelser på vanlig vis, og at de stiller mer enn godt nok forberedt til semifinalen mot Epiphany.

– Vi forbereder oss til semifinalen slik som vi ellers gjør før alle andre kamper. Vi gjennomfører treningskamper, og jeg ser på opptak av motstandernes tidligere kamper. Vi kommer til å vinne mot Epiphany fordi vi har en meget god strategi klar til kampen. Jeg føler vi er meget godt forberedt til å kunne svare på alt Epiphany kan finne på å gjøre, i tillegg til at jeg fortsatt ikke har deltatt i en sesong av Telenorligaen uten å være i finalen.

Etter seieren på The Gathering, gikk Riddles Support-spiller Dennis «Denden» Bui hardt ut mot Sprutnoobs-spillerne, og trakk frem Celestial Gamings Jungle-spiller Kristian «Lifting» Næsgaard som en av ligaens fremste i sin rolle. Til tross for dette, er ikke Riddle-trener Berg i tvil om hvem de kommer til å møte i en eventuell finale.

– Med 99 prosent sannsynlighet kan jeg si at vi forventer å møte Sprutnoobs i finalen. Med mindre alle spillerne deres mister tilkoblingen, tror jeg de vinner, rett og slett fordi de er bedre spillere, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY:

Vis mer

Gustav «Xyraz» Blomkvist (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

I motsetning til et tilsynelatende godt forberedt Riddle-lag, virker det som om Epiphany-spillerne tar lett på semifinalen. Kaptein og Support-spiller i Epiphany, Omid «Touch» Rosander kan nemlig fortelle Gamer.no at laget ikke har avholdt noe særlig til forberedelser, men at de er selvsikre før oppgjøret.

– Vi har ikke forberedt oss noe særlig. Vi går inn i kampen selvsikre og vinner den på bedre individuelt spill. Dersom vi når finalen, kommer vi nok til å møte Sprutnoobs.

Omid «Touch» Rosander i Epiphany Bolt har hatt en rolig oppkjøring før Telenorligaens sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Siste fra forsiden