Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Hvilket av lagene ryker på sitt første tap i Telenorligaen?

To ubeseirede lag møtes på VGTV tirsdag.

Valve, montasje, Gamer.no

Det er duket for toppoppgjør i den tredje serierunden i Counter-Strike: Global Offensive i Telenorligaen, når BX3 Elektroniske Sportsklubb møter Copenhagen Wolves tirsdag kl. 20:00. Kampene spilles på kartene Cache og Overpass.

BX3 Elektroniske Sportsklubb

Vis mer

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KORN» Hokland
Anders «aNdz» Kjær
Adam «PAINT» Fjellum

Copenhagen Wolves

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Morten «zEVES» Vollan
Erik «zende» Sundeqvist
Simon «twist» Eliasson

BX3 står ubeseiret så langt denne sesongen, etter å ha slått Demise og London Conspiracy de første serierundene. BX3 består av den gamle lagoppstillingen til Temp.no, laget som vant vårsesongen av Telenorligaen.

Copenhagen Wolves regnes som forhåndsfavoritten til å vinne Telenorligaen denne høsten, og er også ubeseiret etter å ha slått Lions og Demise i sine foregående kamper. Det norsk-svenske mikslaget spilte seg også til en plass i DreamHack Open Stockholm tidligere denne uken, og er dermed med i kampen om en billett til Counter-Strike: Global Offensives neste major, DreamHack Open Cluj-Napoca.

Sjekk oppdaterte tabeller og kampoversikt for Telenorligaen her »

BX3 vil opprettholde seiersrekken

BX3s kaptein Anders «aNdz» Kjær mener at oppskriften på deres suksess er basert på evnen til å vinne dueller og godt taktisk spill.

Anders «aNdz» Kjær tror BX3 kan hamle opp med Copenhagen Wolves.

– Vi skyter sinnsykt hardt. Folk kan mene hva de vil om at vi spiller rolig og seigt, men til syvende og sist så vinner vi ofte duellene. Vi er også en gjeng som evner å vinne matcher selv med en dårlig start. Vi tilter ikke fordi vi ligger under for eksempel 6-1 og har hatt uflaks noen runder. Vi har en god caller i DaY, som med sin erfaring evner å lese motstanderen veldig godt. Dette ser du klart i kampen på Inferno mot London Conspiracy da vi gang på gang tok riktige avgjørelser.

RUNDE 3 AV COUNTER-STRIKE: GO I TELENORLIGAEN SPILLES SLIK:

Vis mer

Badgers mot Lions
13. september klokken 20:00

Demise mot partyastronauts
13. september klokken 20:00
(vises på GamerTV)

GamersLeague mot London Conspiracy
13. september klokken 20:00

BX3 mot Copenhagen Wolves
15. september klokken 20:00
(vises på VGTV)

Kjær tror at laget hans også kan by ulvene på motstand i tirsdagens kamp.

– For å slå Copenhagen Wolves må vi fortsette med en god formkurve over helga og være ekstremt heite alle mann. Det er ikke til å legge skjul på at de har et par store konkurransefortrinn, som for eksempel at de er i en øvingsgruppe med alle verdens beste lag, mens vi trener mot mye dårligere motstand. Derfor er ofte veien enda hardere for å slå et slikt lag, men vi vet at vi kan, og kommer til å spille til øya detter ut for å klare det. De er favoritter med god grunn, men folk trodde ikke vi skulle slå LC heller. Vi får se hva som skjer!

– Hva tenker du om å spille mot Copenhagen Wolves på Cache og Overpass?

– Cache har tidligere vært et av våre beste kart, men vi har ikke fått spilt det noe særlig sammen siden vårsesongen av Telenorligaen. Vi skal friske oss opp kraftig på det kartet, samtidig må vi gjøre en skikkelig solid jobb på overpass. Jeg tror ikke det blir å stå så fryktelig på taktikker mot Copenhagen Wolves, vi må ta de offguard og være ekstremt flinke til å utnytte de gode situasjonene vi kommer i. Klarer vi det, samt holde pengeflyten som CT og ikke måtte ut på for mange ecoer kan dette bli en spennende kamp!

Les også
Overwatch ute med stor oppdatering

BX3 vet hvordan man spiller, og de skyter hardt

Ruben «RUBINO» Villarroel har troen på å holde nullen også i neste serierunde, men han tror ikke at en seier mot BX3 vil komme gratis.

Ruben «RUBINO» Villarroel vil ikke undervurdere BX3.
Helena Kristiansson/ESL

– Det var jo de som vant Telenorligaen sist, og de som tapte mot oss i Altibox-finalen. De har jo vært kjente som "nummer 2" i Norge i en lang tid mot London Conspiracy og oss. Men jeg mener fortsatt at om vi spiller som vi skal så skal vi klare å hente en 2-0 der også, men det kommer nok ikke til å bli lett, fordi gutta vet hvordan man spiller, og de skyter hardt.

Villarroel føler seg selvsikker på kartene som skal spilles.

– Cache og Overpass er kart som kan være taktiske, men også veldig siktebaserte. I hvertfall Overpass der det er mange choke points hvor man kan tape en duell som gjør at terroristene vinner runden. Cache er litt mer taktisk igjen. Men jeg føler at begge kartene er kart vi spiller og føler oss veldig sikre på.

Den norsk-svenske lagoppstillingen til Copenhagen Wolves har ikke spilt sammen lengre enn en måned, men Villarroel forklarer at laget kommuniserer godt - på tross av norske dialektforskjeller.

– Kjemien og kommunikasjonen fungerer veldig fint. Kjemien var bra fra start, kommunikasjonen var litt kaotisk til å begynne med siden vi har to svensker og tre nordmenn. Men etter at vi spilte med hverandre så ble det bare bedre og bedre. Nå snakker vi en blanding av norsk og svensk, siden «jkaem» og jeg er fra henholdsvis Molde og Trondheim, der vi snakker en veldig rar dialekt som for svensker er vanskelig å forstå. Så vi har klart å finne en balanse på hvordan vi snakker så alle forstår.

Se kampen mellom Copenhagen Wolves og BX3 direkte på VGTV tirsdag 15. september klokken 20:00. Sendingen starter en halvtime før.

Siste fra forsiden