Feature

Halvårets beste spill

Hvilket var din favoritt?

Vi har tatt et tilbakeblikk på årets seks første spillmåneder.

1: Side 1
2: Side 2

Empire: Total War (PC)

Ikke helt i samme stil som Anno 1404, men like fullt en av årets aller beste titler i sjangeren. Imperiebyggere levnes små muligheter i dagens globaliserte verdenssamfunn, men med dette spillet kan du dra tilbake i tid å prøve deg som kommandør og verdenshersker.

Her kan du kjempe til lands og til vanns, og bygge store riker i et av tidenes aller beste strategispill. Kampene er et spill i seg selv, der du må tenke og agere i forhold til hvilke styrker du faktisk har på slagmarken. Dessuten må du hele tiden jobbe for å holde riket ditt sammen, diplomatisk, militært og infrastrukturelt. Også her må du passe på at du ikke blir alt for oppslukt, det er lett å glemme tiden når man tar over verden.

Call of Juarez: Bound in Blood (PC/X360/PS3)

Western-spill er faktisk ganske sjelden kost, selv om de fleste lekte cowboy og indianer som små. I denne oppfølgeren får du både oppleve den amerikanske borgerkrigen og de kaotiske årene etter konflikten fra to svært voldsglade brødres ståsted. Kaktuser og tørrlagte elver har aldri sett bedre ut i spillform.

To spillbare brødre gir også en variert skytespillopplevelse, selv om historien kanskje ikke tar deg med storm. Fantastisk store miljøer og morsomme oppdrag sikrer at du aldri kjeder deg i kamp mot Indianere, lovens lange arm og desperate mexikanere. Dessuten er det vanskelig å si nei til en skikkelig skattejakt.

Overlord II (PC/X360/PS3)

Lyst til å være litt ond innimellom? Vel, nå har du muligheten til å være nettopp det – hele tiden! I dette spillet belønnes du nemlig for dine slemme handlinger, og du får sannelig min hatt hjelp fra en gjeng hjernedøde smådjevler også. Humoren er også helt der oppe kvalitetsmessig.

Spillet er ikke et veldig stort steg i forhold til forgjengeren, men enkelte nyheter gjør at det likevel føles ganske så friskt. Hvis du har valget mellom plattformer blir ondskapen aller best med mus og tastatur på PC, her får du til og med muligheten til å flerspille med delt skjerm – ikke hverdagskost på PC-plattformen.

Tiger Woods PGA Tour 10 (Wii)

De fleste golfinteresserte har nok sverget til Tiger Woods på Xbox 360 eller PlayStation 3 så langt. Vel, en ny tid har kommet. Wii-versjonen har nemlig tatt over tronen som formatet med det aller beste Tiger.

Wiis nye MotionPlus sørger nemlig for en uhyre presis og naturtro sving, en skulle nesten tro det var en svindyr golfsimulator man har fått tak i. Modusene er varierte, og dette er jo et perfekt flerspillerspill. Dessuten gjør innstillingene det slik at både nybegynnere og veteraner kan spille sammen, uten at det blir for lett eller for vanskelig for noen av deltagerne.

Tales of Vesperia (X360)

Lysten på et fabelaktig eventyr som fanger og engasjerer? Da trenger du ikke se lengre enn til Tales of Vesperia. Dette er gjennomført, morsomt, utfordrende og lett å bli glad i. Av og til føles det nesten som du har omkommet og havnet i selve rollespillhimmelen.

Selv om spillet er litt tregt i starten, føler du deg snart hjemme når kampsystemet virkelig sitter. Spillet har et minneverdig persongalleri som tar deg med på en utrolig reise. Hvem trenger sommer og sol når slike spill kan nytes til det fulle innendørs?

ArmA II (PC)

Noen spillere vil ha mer enn kule våpen og fine omgivelser når et skytespill fyres opp. Det skal være autentisk og noenlunde realistisk, slik vi husker det fra gode, gamle Operation Flashpoint.

Nå er den spirituelle oppfølgeren til kultspillet her, i ArmA II. Selv om man ikke har fjernet alle feil og mangler snakker vi likevel om et veldig solid spill. Det har en helt spesielt sjarm og setter virkelig i gang følelsen av å være i krig. Friheten, usikkerheten og god kunstig intelligens gjør dette til mer enn et skyte spill. ArmA II er rett og slett en god krigssimulator.

The Sims 3 (PC)

De fleste har nok sin fulle hyre med å styre sitt eget liv, likevel er det noe veldig forlokkende med å ha kontroll over andres også. Nettopp det får du muligheten til i The Sims 3. Spillet tar nye steg fremover i sjangeren, og simmene dine får leve i dynamiske og sømløse miljøer.

Personen du styres må tilfredstilles i henhold til forhåndsvalgte målsetninger i livet, hvis ikke får du en ulykkelig dataslave. Spillet virker mer realistisk og du føler du har en hel verden å leke deg med.

Plants vs. Zombies (PC)

Noen ganger er billig best, det beviser glitrende Plants vs. Zombies. I dette strategispillet deltar du i en evinnelig kamp mot zombier som ønsker å spise hjernen din. Du må sette ut planter for å forsvare deg, verre er det ikke.

Dette er et spill alle liker og de fleste vil elske. Plants vs. Zombies tiltrekker med engasjerende gameplay som hele tiden har en økende vanskelighetsgrad. Dessuten får du massevis av god humor, mye variasjon og dybde med på kjøpet. Dette er en sjarmbombe du bør teste.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (X360/PS3)

Svenske Starbreeze hadde en ambisjon om å gi ut gode, gamle The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay i oppusset form på dagens konsoller. Isteden fikk vi to spill i samme pakke, for en bonus!

Assault on Dark Athena gir deg tonnevis av action med evig tøffe Vin Diesel i hovedrollen. Dette er et av de aller beste lisensspillene som noen sinne er laget. Snik deg rundt i mørket eller angrip med all din kraft. Skumle miljøer og sleske fiender gjør at utfordringene står i kø både i gammel og ny drakt.

Men of War (PC)

Det er kanskje ikke det vakreste strategispillet på markedet, likevel er det noe helt spesielt med Men of War. Ja, det er faktisk slik at legendariske Company of Heroes må passe seg litt.

Spillet har et sterkt taktisk orientert gameplay, en variert kampanje og en flott fysikkmotor. Enspillerdelen er tidvis glitrende, med mange ulike oppdrag. Dermed blir du aldri lei eller vant med krigens stadig skiftende bilde. Man har også baket inn litt Commandos-gameplay når det kommer til styringen av enhetene, så her kan små grupper utgjøre den store forskjellen.

Konklusjon

Gamer.no har ikke anmeldt absolutt alt som har kommet av spill i år, selv om det ikke er langt unna. Dessuten er det erfaringsmessig slik at dere lesere slett ikke alltid er enig i våre vurderinger. Så da utfordrer vi dere til å dele med oss hva deres favoritt fra årets første seks måneder er. Var det noen spill som skilte seg kraftig ut som skinnende stjerner? Eller var det mange titler du koste deg med frem mot sommeren? Kanskje vi har utelatt din favoritt fra denne listen, si i fra i forumtråden!

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden