Feature

Halvårets beste spill

Hvilket var din favoritt?

Vi har tatt et tilbakeblikk på årets seks første spillmåneder.

1: Side 1
2: Side 2

Vi er inne i en skikkelig stilleperiode når det gjelder nye spillutgivelser. Det er imidlertid ikke lenge til det braker løs igjen, snart vil industrien spy ut en haug med titler som en slags oppvarming til det viktige julesalget.

Nå har det allerede kommet ut mye gull i år, og derfor har vi valgt å ta et tilbakeblikk på årets seks første måneder. De færreste har nok rukket over alt av spill som har kommet så langt i 2009, og derfor kan denne uformelle topp 20-listen være en god oppfrisker for dere som ikke har fått testet alt av gromtitler etter nyttår. Dessuten har de aller fleste spillene falt kraftig i pris, så kanskje du finner et tilbud du neppe klarer å motstå?

Her er halvårets 20 beste spill, i tilfeldig rekkefølge:

Skate 2 (X360/PS3)

Denne oppfølgeren kom helt i starten av året, og for en oppfølger det er. Trolig det beste skatespillet på markedet der du kan boltre deg som du vil i en stor og spektakulær verden.

Kontrollsystemet sitter bedre enn noensinne, og nå kan du også hoppe av brettet når du vil. Det trengs i New San Vanelona, der bybildet har endret seg kraftig. Dessuten får vi en fin flerspillerdel over nett, der du kan dele dine fantastiske triks med andre. Rulling har aldri vært bedre i spillform.

Mirror’s Edge (PC)

Bruken av mus og tastatur gjør PC-versjonen av det akrobatiske Mirror’s Edge til den aller beste. Her hopper du fra hustak til hustak i en stilistisk og vakker verden. Innbyggerne i byen ser ut til å ha gitt opp personlige friheter og sivile rettigheter til fordel for et totalkontrollert samfunn. Du er motvekten til dette, og akrobatikk og mot er dine våpen.

Pulsen er hele tiden høy i din jakt på svar og rettferdighet i et actionspill der skyting nærmest ses ned på. Med sitt parkour-inspirerte gameplay er dette en helt unik tittel.

Flower (PS3)

Nedlastbart spill til PlayStation 3 som fanger deg umiddelbart. Her er grensen mellom kunst og interaktiv underholdning helt visket ut. Spillet er ikke bare uhyre vakkert, det engasjerer og underholder i samme slengen også.

Her styrer du blant annet kronblader fra blomster rundt i vinden og får oppleve et herlig samspill mellom elementene. Det hele gir deg som spiller en beroligende, men samtidig engasjerende opplevelse. Kanskje Blomster-Finn også fatter sin interesse?

Warhammer 40.000: Dawn of War 2 (PC)

Blandingen av strategi og tunge rollespillelementer gjør dette actionstrategispillet til en av årets slagere så langt. Her styrer du gjerne få enheter som hele tiden oppgraderes på bakgrunn av sine prestasjoner i kamp.

Kampene er fantastisk intense og historien engasjerer faktisk også ganske godt. Dessuten føler du at krigen utkjempes på stor skala når du reiser mellom planeter for å kjempe. Flerspillerdelen hekter dessuten umiddelbart og gir deg en strategiopplevelse du sent vil glemme.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars (DS)

Du trenger ikke avansert grafikk for å kose deg med Rockstars mest kjente spillserie. Som i gamle dager opplever du Liberty City i fugleperspektiv og spillet gir time etter time med actionfylt underholdning.

Denne gangen spiller vi som kineseren Huang. Han blir overfalt i det han setter beina på amerikansk jord, og frastjålet en familieskatt. Denne må han selvsagt få tilbake, koste hva det koste vil. Et av de aller beste spillene på DS, og om ikke lenge vil PSP-eiere også nyte godt av krigene i Chinatown.

Guitar Hero: Metallica (X360/PS3)

Hvis det er ett band Guitar Hero ble skapt for, er det elleville Metallica. Nå har endelig ekteskapet blitt en realitet. Du får en imponerende katalog av gamle og nye låter fra supergruppa, dette er bare rått. Låter som For Whom The Bell Tolls og Whiplash får alt av hår til å reise seg på kroppen.

Andre gode sanger bidrar på en fin måte, band som Judas Priest, Queen og Lynyrd Skynyrd bidrar til å gi deg en annerledes utfordring. Dette er et selvskrevet kjøp for fans av verdens beste Trash Metal-band.

inFamous (PS3)

Et litt alternativt superheltspill eksklusivt til PlayStation 3. Du spiller et sykkelbud som plutselig får utrolige elektriske krefter, og verden legges dermed for dine føtter. Kamper og utforsking står i sentrum i en helt åpen og kaotisk verden.

Empire City er en svært overbevisende by, der du kan utforske hver eneste krik og krok. Her har man hentet elementer fra både Crackdown og Assassin's Creed, følelsen av å kunne gjøre hva man vil er uovertruffen. Dessuten får du hele tiden nye oppgaver og nye superkrefter, her er det få stille øyeblikk.

Prototype (X360/PS3)

Har du noen gang drømt om å være nærmest allmektig? Som Alex Mercer er du nettopp det. Denne unge herremannen fikk superkrefter etter et mislykket eksperiment. Det betyr at du kan gjøre nærmest hva som helst i en ellevill New York City.

En enmannshær som kan skifte form og gjøre seg selv om til et masseødeleggelsesvåpen høres utvilsomt forlokkende ut – det er rett og slett uhyre fett! Mylderet av egenskaper Mercer kan spille på når han skal drepe fiender er alene verdt titten. Prototype er ren og skjær action.

Red Faction: Guerrilla (X360/PS3)

Fantastisk skytespill der du kan ødelegge absolutt alt du kommer over. En veldig realistisk fysikkmotor gjør det særs forlokkende å plassere sprengladninger på gigantiske bygg – for så å se dem rase sammen som korthus av betong.

En kurant historie skaper en ramme rundt din motstandskamp på Mars, der man må fjerne de autoritære lokale styresmakter fra fem forskjellige soner. Oppgavevariasjonen er god, og du får stadig tilgang på fetere våpen. Dessuten kan du suse rundt med en vaskekte jetpack på ryggen, og hvem vil vel gå glipp av noe slikt?

Anno 1404 (PC)

Strategispill uten stadig kriging i stor skala, er det mulig? Ja, i Anno 1404 er det helt andre ting som er i fokus. Her flyr timene av sted som svaler i sommernatten mens du bygger byer, holder borgerne fornøyde og handler med fremmede sivilisasjoner. Men vær forsiktig, dette er svært avhengighetsskapende!

Avtaler og forpliktelser blir uvesentlige mens du koser deg i dette spillet. Bybyggingen sitter kanskje ikke de første gangene, men etter hvert som du blir komfortabel men både konstruksjon og handle vil samfunnet ditt vokse ekspansivt. Selv mangelen på flerspiller blir raskt glemt. Snakker vi årets strategispill?

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden