Hvor mye er du villig til å betale for innhold?

DarkOrbit-spillere blar opp tusenvis av kroner for et romskip.

Det finnes et utall gratis MMO-spill der ute som finansieres av såkalte mikrotransaksjoner. Selve spillet er gratis å spille, men spillere betaler ekte penger for gjenstander og oppgraderinger.

Som regel er det snakk om mindre summer, men i tilfellet med nettleser-MMO-spillet DarkOrbit kan man vitterlig ikke snakke om «mikrotransaksjoner».

Spillere måtte ut med hele 1000 euro om de ønsket seg den såkalte tiende dronen, «Zues-dronen». Dette skal være den ypperste kampdronen, som er til støtte for romskipet ditt i kampsituasjoner. For å benytte deg av denne, må du etter sigende ha både de ni forgående dronene, samt tegningene for den tiende.

Dype lommebøker

Man skulle kanskje tro at en prislapp på 1000 euro, omlag åtte ekornskinn på våre kanter, skulle være avskrekkende for de fleste.

Men nå kan DarkOrbit-skaperne, Bigpoint, bekrefte at de har tjent hele to millioner euro på den gjenstanden alene, noe som tilsvarer den svimlende sum av 15,5 millioner kroner. Det skriver Eurogamer.

Hele 2000 spillere har i løpet av fire dager altså punget ut et par-tre julegavebudsjetter for en virtuell gjenstand.

Hvalbiff

Fenomenet er såpass vanlig i gratis-MMO-kretser at det har fått et eget navn: «hvalfangst». Der hvor de fleste spillerne ikke genererer noe særlig med inntekter til utvikleren , er utvikleren avhengig av å hale i land en skikkelig storfangst når noen først punger ut.

Etter sigende betaler 97 prosent av Bigpoints spillere visstnok ingen månedlige avgifter. Likevel regner selskapet, som har flere gratis-MMO-er, å tjene rundt 200 millioner euro på sine 215 millioner spillere i løpet av året.

Les også: Norsk utvikler med Battlestar-MMO

Siste fra forsiden