Hyllest til Robin Williams funnet i World of Warcraft

Tre figurer viser til noen av hans mest kjente roller.

Robin <the Entertainer> i en av sine former.
Blizzard, Wowhead

I etterkant av komikeren Robin Williams dødsfall har mange World of Warcraft-spillere etterlyst en hyllest i spillet. Faktisk har 10 000 fans skrevet under på en underskriftskampanje for å få lisenseier Activision Blizzard til å hedre Williams – som skal ha vært en ivrig World of Warcraft-spiller selv – med en figur i spillet.

Robin Williams i New York 2010.

Blizzards Chadd Nervig svarte på Twitter at selskapet jobbet med saken. Nå ser vi konturene av det arbeidet.

De alltid informasjonshungrige brukerne i nettsamfunnet Wowhead har ikke bare gravd frem én, men hele tre nye spillerfigurer fra beta-versjonen av den neste World of Warcraft-utvidelsen, Warlords of Draenor. Alle er en versjon av en figur som heter Robin <The Entertainer>: en magisk ånd som antageligvis refererer til ånden Genie fra Disneys Aladdin; en kvinne som sikkert er ment å vise til Mrs. Doubtfire fra filmen med samme navn; en mannlig figur som etter alt å dømme er tenkt å referere til Mork fra 70-tallsserien Mork & Mindy.

Siden figuren ikke er implementert i spillet ennå vet vi ikke hva slags rolle den har. At den magiske ånd-modellen også har figurert i tidligere utgaver av spillet tyder på at ting ikke er helt spikret ennå. Om ikke annet vitner funnene i hvert fall at om Blizzard har noe på gang.

Vil også ha Zelda-referanse

World of Warcraft-fansen er ikke det eneste spillmiljøet som etterspør en hyllest til komikeren. Ikke lenge etter begynte The Legend of Zelda-fansen med en lignende kampanje. De har så langt fått inn over 110 000 underskrifter fra folk som ønsker at Nintendo skal bruke Williams navn på en av de nye figurene i det neste Zelda-spillet.

I likhet med Blizzard har Nintendo gitt en offentlig uttalelse i forbindelse med underskriftskampanjen.

– Robin Williams var høyt elsket hos Nintendo. Våre hjerter er med hele hans familie, og særlig Zelda Williams som vi har jobbet med flere ganger. Vi setter pris på flommen av støtte fra spillmiljøet, og hører på anmodningen om å hedre ham i et fremtidig spill. Vi kommer ikke til å diskutere hva som kan være mulig i fremtiden i disse vanskelige tidene, men kommer til å holde på våre minner om Robin, lød det fra spillgiganten.

Reklamen som forteller om hvordan Zelda Williams fikk navnet sitt. (Video: Nintendo)

Robin Williams døde 11. august i år. Den kjente og kjære filmskuespilleren gjorde gjennom sin lange karriere seg bemerket med sin særegne humor og sitt sympatiske vesen. Han var også en kjent stand-up-komiker, og hadde i årene før sin død jobbet litt med teater.

At skuespilleren likte videospill er godt dokumentert, og er nok mye av grunnen til at så mange spillfans nå ønsker ham hedret på en eller annen måte. Mange vet at hans datter, Zelda Williams, er oppkalt nettopp etter prinsessen i The Legend of Zelda, ikke minst på grunn av en reklamekampanje med Nintendo.

I forrige uke valgte Rad Crew å lage en egen spesial om skuespilleren.
Hør podkastgjengen hedre Robin WIlliams »

Siste fra forsiden