Phonopolis

I det neste eventyret fra Machinarium-skaperen skal du styrte en maktsyk leder

Amanita Design har avduket det sjarmerende Phonopolis.

Amanita Design har gjort seg bemerket oppgjennom årene for en rekke flotte eventyrspill, som for eksempel Samorost-spillene og Machinarium. Den tsjekkiske utvikleren har nå avduket sitt neste prosjekt, et spill kalt Phonopolis.

LES ANMELDELSE: Machinarium er kanskje årets mest sjarmerende spill »

Phonopolis tar for seg utfordrende temaer, men pakker det inn i en leken innpakning.
Amanita Design

Den første korte traileren for spillet, som du kan se over, setter scenen for det som later til å bli et dystert eventyr – til tross for den sjarmerende visuelle stilen. Her oser det 1984-stemning, med øredøvende propaganda i gatene fra en mystisk autoritær leder.

– Spillere tar rollen som Felix, en omtenksom ung mann som sammen med resten av byens innbyggere står i fare for å bli hjernevasket av byens autoritære leder, noe som vil ødelegge deres menneskelighet. Ved et uhell blir han den eneste personen som er klar over trusselen, og unge Felix må prøve å stoppe lederen, lyder spillets beskrivelse.

Ifølge Amanita skal Phonopolis takle mer virkelighetsnære og vanskeligere temaer enn hva utviklerens tidligere spill har gjort. Likevel skal det hele pakkes inn i en leken innpakning, lover teamet.

Spillet har så langt ingen lanseringsdato, og enda skal det bli minst ett år før det endelige produktet står ferdig. Utvikleren maler nemlig spillets figurer og omgivelser for hånd, før alt fotograferes og skannes inn i spillmotoren.

– Vi vil at spillet vårt føles mindre som et stykke programvare og mer som et håndlaget lite univers som forhåpentlig holder på noe av varmen som kommer fra menneskelig berøring, sa Oto Dostál, teknisk kunstner på Phonopolis.

Spillet kommer «til flere plattformer», inkludert PC via Steam.

LES OGSÅ: Tidligere Skyrim-utviklere jobber med et spill basert på finske folkeeventyr »

Siste fra forsiden