I Imperator: Rome får du endre verdenshistorien

Her er de første detaljene om Europa Universalis-skaperens neste strategispill.

Paradox Interactive holdt i helgen sitt årlige PDXCon-arrangement, og som vanlig serverte utgiveren en kikk på kommende spill og utvidelser. Blant nyhetene var et helt nytt strategispill, kalt Imperator: Rome, fra teamet bak blant annet Europa Universalis 4, Crusader Kings 2 og Stellaris.

Annet enn dette konseptbildet har vi ikke sett mye av Imperator: Rome enda.
Paradox Interactive

I Imperator: Rome får spillere vende tilbake til antikkens Hellas, like etter Aleksander den stores tid, der de får sjansen til å endre historiens gang:

– Tenk om Aleksanders rike ble holdt sammen av en etterfølger. Italia ville kanskje aldri blitt forent under romersk styre. En verden uten Cæsar. Nå kan du utforske disse alternative historiene i Imperator: Rome, skriver Paradox i en pressemelding om spillet.

Digert kampanjekart

Kampanjen i Imperator: Rome utspilles over fire århundrer, på et kart som strekker seg fra Gibraltar i vest til India i øst. Spillere tar kontroll over en av flere store nasjoner, med mål om å bygge et enda større rike enn det Aleksander den store hersket over.

Enten man styrer en republikk, et monarki eller et stammesystem, må spillere jobbe for å holde både fiender og allierte i sjakk. Imperator: Rome byr på taktiske kamper, hvor man til enhver tid må velge den strategien som fungerer best mot både organiserte styrker og lovløse barbarer.

Innenfor egne grenser må borgere, frittfolk, stammer og slaver blidgjøres for å unngå opprør. Ifølge Paradox blir nettopp dette en avgjørende faktor på veien mot suksess, og spillere som ikke holder orden vil fort oppleve at illojale generaler tar med seg soldatene sine og stikker.

Imperator: Rome har foreløpig ikke fått en offisiell slippdato, men kommer til Windows, Mac og Linux en gang til neste år. Før den tid lover Paradox å slippe flere detaljer om strategispillet, via sine nettsider.

Paradox' bybyggerspill får snart en utvidelse.
Cities: Skylines lokker med fornøyelsesparker og friluftsliv »

Siste fra forsiden