I sommer kan du kose deg med et skikkelig Mega Man-maraton

Hele Mega Man X-serien på vei til både konsoll og PC.

I desember kom Capcom med nyheten om at hele Mega Man X-serien skulle lanseres til dagens konsoller, og nå har serien fått slippdatoen. Mega Man X Legacy Collection 1 og 2 lanseres til Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch og PC den 24. juli.

Pakkene inneholder fire spill hver av de til sammen åtte titlene i Mega Man X-serien, som opprinnelig ble lansert i perioden 1993 til 2006, først på Super Nintendo og senere på PC, PlayStation og PlayStation 2. En trailer for pakkene ser du øverst i artikkelen.

Visuelle forbedringer

Capcom

Serien gikk delvis parallelt med den klassiske Mega Man-serien og bygger på det samme konseptet, men har en noe mer seriøs tilnærming til historiefortelling. I tillegg har helten noe nye knep i ermet, deriblant evnen til å skli nedover vegger og foreta vegghopp, samt skaffe seg rustning-oppgraderinger underveis som kan brukes til å forbedre egenskapene dine.

Capcom opplyser at de seks første Mega Man X-titlene i de nye pakkene vil beholde det gammeldagse utseendet, men med mulighet for å jevne ut kanter og legge på CRT-filter. Mega Man X7 og X8, som har en 3D-rendret spillfigur, skal på sin side få forbedret visuell kvalitet tilpasset dagens konsoller.

Det følger også med komplett lydspor til alle de fire titlene i hver av de to pakkene, og man får dessuten med en video som tar for seg noe av bakgrunnshistorien til X-serien. Som Capcom meldte i desember er også et splitter nytt Mega Man-spill på vei, Mega Man 11. Dette skal lanseres senere i år, men har ennå fått en konkret dato.

Capcom-spillet Monster Hunter World har blitt en kjempesuksess »

Siste fra forsiden