I The Universim spiller du en levende planet

Led en sivilisasjon fra steinalderen til romalderen, eller utrydd dem med naturkatastrofer.

Crytivo Games

The Universim er et gudespill der du får styre over en planet befolket av intelligente vesener. De starter i steinalderen, og du kan hjelpe dem å utvikle seg gjennom tusenvis av år.

Planetsimulator

Befolkningen lever uavhengig av deg, og kan godt finne på å gå til krig mot hverandre eller skade miljøet – men du kan straffe dem ved hjelp av naturkatastrofer. Men du kan også påvirke dem, for eksempel med tanke på hva de forsker på.

Om alt går bra vil de etter hvert havne i moderne tid, og utvikle romskip som de kan bruke til å utforske andre planeter. Alle planetene, inkludert din egen, skal simuleres på en realistisk måte, med luft, væreffekter, ulike temperaturer og så videre.

Den levende planeten. (bilde: Crytivo Games).

Spillet skal være DRM-fritt og kan spilles uten tilgang på nettet, men utviklerne håper også å legge inn muligheter for at spillerne kan samarbeide og sende hverandre ressurser.

The Universim er fortsatt langt fra ferdig, og er ikke ventet ute før høsten 2015. Etter planen skal det lanseres på Windows, MacOS og Linux. Om du ønsker å støtte utviklerne kan du gjøre det på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter eller Steam Greenlight.

Spillet har tilsynelatende mange likhetstrekk med Will Wrights ambisiøse gudespill Spore. Det var et spill vi likte, til tross for at det ikke helt nådde opp til forventningene.

Siste fra forsiden