– 3DS takler ikke Unreal-motoren

Ikke bare fryd og gammen.

Epics Mark Rein hevder iPhone har mer sprut enn Nintendos kommende håndholdte.

Epic Games er en av de virkelig store utviklingsstudioene, og det skyldes deres legendariske spillmotor Unreal Engine i like stor grad som storutgivelsene Gears of War og Unreal-spillene. Den særs kraftige grafikkmotoren kan sees i spill av alle sjangere.

Derfor kan det ha en viss relevanse for Nintendo og deres kommende 3DS-konsoll at den håndholdte 3D-maskinen muligens ikke er sterk nok til å kjøre den krevende spillmotoren. Det tror i hvert fall Mark Rein, som er visepresident for Epic Games.

Gears of War 3 er et godt eksempel på hva den kraftige Unreal-motoren er i stand til.

– Etter hva jeg kan forstå er Nintendo 3DS under våre minimumsspesifikasjoner, men vi har ikke konsollen tilgjengelig og vet ikke helt sikkert. Alt leder oss likevel til å tro at den ikke holder mål i forhold til våre krav. Du vil ikke kunne kjøre noe som ser ut som Epic Citadel (video nederst) på den, sier Rein til Joystiq

Nå har ikke ren maskinkraft akkurat vært Nintendos prioritet de siste årene. Nintendo Wii og Nintendo DS er begge adskillig svakere enn sine konkurrenter, men har likevel kapret den klart største delen av salgskaka. Dermed blir nok ikke det japanske selskapet grepet av panikk av denne nyheten.

Mark Rein synes nok det er en anelse bittert:

– Hadde konsollen vært sterk nok så hadde de nok pratet med oss om et samarbeid.

Her ser du Epic Citadel, den imponerende teknologidemonstrasjonen til iPhone og iPad.

Siste fra forsiden