Ikke Diablo III i 2010

Blizzard og slippdatoer går ikke godt sammen.

De som ivrig venter på Diablo III fra Blizzard, må nok smøre seg med tålmodighet. Blizzard vil nemlig bruke lang tid på å finpolere og perfeksjonere.

Rob Pardo, visepresident i Blizzard, uttaler at selskapet alltid annonserer spill for tidlig. – Jeg tror det er trygt å si at Diablo III ikke kommer til å være i hyllene i løpet av neste år.

Det er Techland som i et intervju med Pardo avslører den kalde sannheten. Et Diablo-spill har ikke blitt sluppet siden 2001, noe som har gitt Blizzard en solid tidsramme for utvikling av et nytt spill.

– Vi sikter definitivt ikke på å slippe spill innen en viss tidsperiode, økonomisk sett. Vi vet at alle som kjøper spillene våre ikke har lyst til å holde oss til kvartaler og datoer. Med "The Burning Crusade" gikk vi glipp av julehandelen med rundt tre uker, men vi følte at vi ikke trengte å holde den fristen. Vi ville bare lage et utmerket spill.

Pardo innrømmer også det spillere har visst i lang tid – nemlig at Blizzard er elendige på slippdatoer. –Vi har tatt feil slippdato så lenge jeg kan huske. Det er derfor jeg ikke annonserer slippdatoer lenger. Hvis vi jobber på et spill nå begynner vi bare å prate om det, men ingen aner når det vil bli ferdig.

Diablo III forventes nå og slippes en gang i 2011, med mindre Blizzard bestemmer seg for å utsette enda en gang.

(Kilde: Techland)

Siste fra forsiden