Dragon Age 2 er avslørt

Ikke uventet

Bioware har allerede en oppfølger på gang til det kritikerroste rollespillet.

Dragon Age: Origins fra Bioware tok både markedet og spillanmeldere med storm da det ble sluppet i fjor høst. Siden den gang har det kommet en stadig strøm av små doser med ekstra innhold og en større tilleggspakke.

Det vanker tydeligvis en mer interessant, tegneserielignende grafikkstil.

Da sistnevnte ble sluppet kom det også hint om at noe Dragon Age-relatert skulle slippes 1. februar 2011. Et kvartalregnskapet fra EA indikerte også at det kom noe nytt i den tidsperioden, og det ble spekulert i om det var Dragon Age 2.

Nå er det offisielt bekreftet at Dragon Age 2 er på vei. EA har sendt ut en pressemelding hvor de forteller at spillet skal by på mer action og et revidert kampsystem. Om dette betyr at de går bort fra det delvis turbaserte systemet fra Dragon Age: Origins vet vi ikke i skrivende stund. Systemet skal visstnok være mer «dynamisk» enn det gamle. Kanskje noe nærmere kampsystemene i Mass Effect og Jade Empire, som begge foregår i tredjeperson og i sanntid.

Det blir også store endringer på historiefronten. I motsetning til i originalspillet kan du nemlig ikke lage din egen spillfigur. Istedet får du rollen som en delvis predefinert personlighet. Rollefiguren din heter Hawke, og er en fattig flyktning som overlevde krigen i det første Dragon Age.

Historien følger Hawke utvikling fra en stusslige tilværelse som fattig til en av de viktigste personene i Dragon Age-universet. Handlingen streker seg over hele ti år og skal by på flere store og avgjørende valg. Hawke får selskap på reisen av en gjeng med mektige allierte, men ingenting er nevnt om hva slags folk vi kan vente oss denne gangen.

Ellers lover Bioware og EA de vanlige forbedringene og oppdateringene vi forventer i oppfølgere, inkludert bedre grafikk. Mer interessant er det at spillet skal prøve seg på en litt annerledes stil enn de tidligere utgivelsene. Utifra konsepttegningene ser det ut til at vi kan vente oss et mer stilisert utseende.

Dragon Age 2 kommer til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 en gang i mars 2011, så det ser ut til at den tidligere nevnte februar-datoen ikke lengre er gyldig. Spillet har fått egen nettside, men det står ikke så mye spennende der foreløpig. Flere detaljer om spillet og en trailer skal dukke opp i ikke så alt for fjern fremtid.

Siste fra forsiden