Immortals of Aveum

Immortals of Aveum-sjefen skylder på tøft lanseringsvindu for spillets svake salgstall

Utvikleren måtte si opp halvparten av staben.

EA

Immortals of Aveum fikk aldri helt den store lanseringen, til tross for en brukbar mottakelse fra både spillere og anmeldere. For utvikler Ascendant Studios endte det i omfattende nedbemanninger, som ifølge studiosjefen kunne vært unngått om spillet hadde kommet ut et annet år.

Les vår anmeldelse av Immortals of Aveum »

I et intervju med Windows Central sa Ascendant-sjef Bret Robbins at 2023 har vært et veldig vanskelig år for nye studioer og nye spillserier. Til slutt endte Immortals of Aveum opp med slipp 22. august, like etter Baldur's Gate 3 og like før Armored Core VI og Starfield.

– Vi var ikke i en posisjon hvor vi kunne utsette eller flytte ut av vårt lanseringsvindu. Man setter de vinduene lenge på forhånd fordi man bruker markedsføringsmidler og du har forpliktelser til en bestemt dato, sa Robbins og fortsatte:

– Jeg har aldri sett et år som dette. Det er alltid vanskelig å skille seg ut i mengden når du er en ny spillserie eller et studio folk ikke har hørt om før. Å skape oppmerksomhet for oss var veldig, veldig vanskelig. Det er alltid vanskelig for en ny spillserie og dette året gjorde det ti ganger vanskeligere.

Immortals of Aveum.
EA

Til slutt måtte Ascendant si opp 45 prosent av utviklerstaben. Robbins forteller at det var kjempeleit, men at han ikke hadde noe valg.

– Oppsigelsene sugde skikkelig. Ingen annen måte å si det på. Vi er ikke et stort selskap. Vi er avhengige av å selge spill og vi solgte ikke nok spill. Dermed ble jeg tvunget til å ta den beslutningen, som var veldig uheldig. Dette er folk jeg jobbet tett sammen med, folk som la hjerte og sjel inn i spillet. Du har aldri, aldri lyst til å måtte gjøre det.

De ansatte som ble igjen har puslet videre med Immortals of Aveum, og blant annet fikset feil og sluppet diverse oppdateringer. Robbins tror for øvrig at spillet etter hvert vil dukke opp på enten Xbox Game Pass, PlayStation Plus eller begge.

LES OGSÅ: Baldur's Gate 3 kommer fortsatt til Xbox i år »

Siste fra forsiden