Immortals of Aveum

Immortals of Aveum-utvikler mener spillet var en «virkelig forferdelig idé»

Mener det har blitt en tabbe å lage dyre enspillerskytere.

EA

TLDR

  • Førstepersonsskyteren Immortals of Aveum mottok gode anmeldelser ved lanseringen, men ble ingen kommersiell suksess, noe som resulterte i omfattende nedbemanninger.
  • En tidligere ansatt hos utvikler Ascendant Studios mener det var en dårlig idé å bruke så mye penger på en enspillerskyter, spesielt siden det var en helt ny serie.
  • Budsjettet på spillet skal ha vært på 125 millioner dollar, der 85 millioner gikk til utvikling og resten til markedsføring og distribusjon.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Immortals of Aveum – førstepersonsskyteren med magi – fikk en god mottakelse her på bruket etter lanseringen i fjor sommer. Spillet skulle imidlertid ikke bli noen kommersiell suksess, og det endte med omfattende nedbemanninger.

Ifølge studiosjefen ble markedet rett og slett for tøft i 2023. En annen som jobbet på spillet mener det var valget av sjanger som ødela for Immortals of Aveum.

– For stort og for dyrt

Det er IGN som har vært i kontakt med den tidligere ansatte fra utvikler Ascendant Studios. I et intervju sa personen – som ikke ønsket å stå frem med navn – at det å bruke masse penger på en enspillerskyter i disse dager er en dårlig idé.

– Jo, da. Vi hadde veldig flinke folk i utviklerteamet, men å lage en enspillerskyter med stort budsjett i dagens marked er en virkelig forferdelig idé, spesielt når det var en helt ny serie som også forsøkte å utnytte Unreal Engine 5 (en helt ny spillmotor, journ.anm).

Immortals of Aveum.
EA

Hva budsjettet angår skal Immortals of Aveum ha kostet hele 125 millioner dollar – rundt 1,3 milliarder kroner. 85 millioner skal ha gått med på selve utviklingen, mens EA spyttet inn resten på markedsføring og distribusjon.

– Immortals var altfor ambisiøst for å være et studios debutprosjekt. […] Det som til slutt ble lansert var en overstappa og repetitiv kampanje som var altfor lang, hevder den tidligere utvikleren.

En annen Ascendant-ansatt, som fortsatt jobber for utvikleren, er av samme oppfatning. Selv om studioet gjorde mye riktig – som for eksempel god lønn for ansatte og lite overtidsarbeid – var Immortals of Aveum bare ikke det folk vil ha.

– Det er ikke en oppfølger eller oppussing, det tar ikke 400 timer å fullføre, det har null mikrotransaksjoner, ikke noe meningsløst mas og slit i en åpen verden. Ikke alle elsket det, men det fikk gode anmeldelser, med 74 på Opencritic og «stort sett positive» brukeranmeldelser på Steam. Ingen kjøpte det.

LES OGSÅ: Ubisoft-sjefen avviser priskritikk mot Skull and Bones »

Siste fra forsiden