Infamous-studioet har kvittet seg med flere ansatte

Sony: – Vi setter pris på arbeidet de har gjort med Infamous og Sly Cooper.

Infamous: Second Son kom tidligere i år.
Sony Computer Entertainment

Sucker Punch – det Sony-eide studioet som står bak Infamous- og Sly Cooper-seriene – har kvittet seg med en rekke ansatte. Dette bekrefter Sony i en presseuttalelse til blant andre Eurogamer og IGN.

I Infamous: First Light spiller du som Fetch.

– Sony Computer Entertainment America kan bekrefte at en rediksjon i arbeidskraft har funnet sted hos Sucker Punch Productions. Sucker Punch setter pris på det betydelige arbeidet som de ansatte gjorde på Infamous- og Sly Cooper-seriene, og ønsker de det beste videre, lyder det fra selskapet.

Flere av de som fremdeles er ansatt av studioet har kommet med lykkeønskninger og uttalelser rundt situasjonen på nettstedet Twitter.

– Flere gode venner er ikke lenger ansatt hos Sucker Punch. Jeg kommer til å savne å ha de her. Gutter og jenter, mine tanker er med dere, skriver for eksempel utvikler Josh Jersild.

Nedtrapping etter utgivelse?

Etter å ha gitt ut PlayStation 4-spillet Infamous: Second Son tidligere i år, jobber nå Sucker Punch med en frittstående utvidelse. Denne heter Infamous: First Light, og kommer senere i august.

Superhelteventyrene byr på store åpne verdener.

Som vanlig er med slike oppsigelsesforhold er det ikke kjent hvor mange som har måttet rydde pulten. Det vi av erfaring vet er at spillstudio ofte hyrer inn og kvitter seg med ansatte i takt med hvor mye arbeidskraft de trenger for å utvikle spill. At oppsigelsene kommer om lag et halvt år etter at Infamous: Second Son ble sluppet kan peke i den retningen, men det er det umulig å vite.

Sucker Punch Productions var lenge et uavhengig spillselskap, men ble kjøpt opp av Sony Computer Entertainment rundt august 2011. Allerede før den gang var studioet tett knyttet til spillgiganten, og har faktisk kun utvikler ett spill som ikke har landet på noen av Sonys konsoller: Rocket: Robot on Wheels på Nintendo 64 i 1999.

Vi likte Sucker Punchs site utgivelse godt her i Gamer.no.
Vår anmelder snakker varmt om Infamous: Second Son »

Siste fra forsiden