Sony kjøper inFamous-studio

Sucker Punch Productions blir en del av familien.

Bellevue-baserte Sucker Punch Productions fyller 14 år i år, og debuterte med Nintendo-utgivelsen Rocket: Robot On Wheels i 1999. Siden den gang har de utviklet spill til Sony-konsoller. Merittene deres inkluderer den populære plattformspillserien Sly Raccoon og actionspillene under inFamous-fanen.

Samarbeidet mellom Sony og Sucker Punch har utvilsomt vært lukrativt, og nå ser det ut til at de ønsker å fullbyrde partnerskapet. CVG melder at Sony har kjøpt det amerikanske spillstudioet for en ukjent sum.

inFamous 2 det her, da.

– Dette har vært et så produktivt og fornøyelig samarbeid for oss at de eneste vi seriøst vurderte å inngå et sånt forhold med var Sony, sa studiosjef Brian Fleming ifølge VG247.

Dette innebærer blant annet at alle de fremtidige spillutgivelsene til utvikleren blir eksklusive for Sony-konsoller. Dette er nok likevel en formalitet, ettersom de ikke har laget spill til andre maskiner enn PlayStation 2 og PlayStation 3 siden 1999. Desto viktigere er det nok at det kvalitetsbevisste studioet får nye økonomiske muskler.

–Sucker Punch Productions er et av de beste spillstudioene i industrien, og vi har hatt et strålende forhold til dem i over 12 år. Vi er stolte over å offisielt ønske dem velkommen til Sony-familien.

– At vi kjøpte Sucker Punch bekrefter hvor hengitt vi er til å utvikle spillopplevelser i verdensklasse, som kun finnes på PlayStation-plattformen. En av PlayStation 3-historiens sterkeste oppstillinger kombinert med nytt, forskjellig innhold til PlayStation Vita har spillere mye å glede seg over i år, sier Sonys spillsjef, Shuhei Yoshida.

Gjengens foreløpig siste spill er inFamous 2, som kom ut den 8. juni til PlayStation 3. Det fikk god kritikk av vår anmelder.

Infamous 2
PlayStation 3
Spill

Les også

Siste fra forsiden