Infogrames kjøper opp Atari

Nytt oppkjøp i spillbransjen

Kriserammede Atari har blitt kjøpt opp av sin største aksjonær.

Det har lenge vært kjent at den amerikanske delen av Atari sliter med økonomien. Franske Infogrames eier Atari gjennom sin aksjemajoritet på 51,4%, og har nå bestemt seg for å sikre sin kontroll over hele selskapet.

I en pressemelding på Infogrames hjemmeside har de offentliggjort oppkjøpet, og regner med å ha det gjennomført i løpet av tredje kvartal i år. Først må det tas opp i møte med de andre aksjonærene, men siden Infogrames har aksjemajoritet trenger de ikke støtte fra de andre eierne for å fullbyrde kjøpet.

Oppkjøpet kommer i kjølvannet av en rekke strukturelle endringer Infogrames har gjennomført de siste årene, da spesielt oppsigelser og salg av utviklerstudioer.

Infogrames-sjef David Gardner håper dette er begynnelsen på et mer effektivt foretakt:

– Å slå sammen fortetningene til Atari i Amerika og Infogrames lar oss skape en enklere global struktur for våre forretninger. Vi vil bygge opp et sammensveiset selskap med god ledelse og finansiell disiplin. Dette er en viktig strategisk avgjørelse for Infogrames som vil komme alle våre aksjonærer til gode. Jeg tror denne transaksjonen vil være til stor fordel for vår gruppe.

Infogrames håper oppkjøpet kan være begynnelsen på en sterkere posisjon på det amerikanske markedet. Ledelsen i Atari beholder jobbene sine og fortsette å fokusere på utviklingen av dette viktige markedet.

Oppkjøpet kostet Infogrames 11 millioner amerikanske dollar (ca. 55 millioner kroner). Infogrames låner også Atari 20 millioner dollar (ca. 100 millioner kroner) for å hjelpe selskapet i overgangsperioden før oppkjøpet er fullført.

Siste fra forsiden