Ingen Martin Ødegaard i nye Football Manager

– Det er synd, sier norsk fotballekspert.

Martin Ødegaard (t.v.) i duell med Lillestrøms Marius Lundemo.
Terje Bendiksby/Scanpix/Sega

Football Manager-serien har i en årrekke vært svært populær blant norske fotballentusiaster, men i år er det nok mange som vil reagere på at noen mangler. Når Football Manager 2015 lanseres om en drøy uke vil det nemlig være uten Martin Ødegård (15) – en av Norges største talenter.

Ødegaard tatt norsk fotball med storm etter en flott sesong for Strømsgodset. Han debuterte på A-landslaget 19. august i år i en treningskamp mot De forente arabiske emirater, og ble i september den yngste spilleren som noen gang har spilt i en EM-kvalifiseringskamp da han kom inn som innbytter mot Bulgaria. Han har også blitt lagt merke til utenfor landegrensene, og det er angivelige en rekke toppklubber i Europa som ønsker å knytte det norske stortalentet til seg.

Football Manager 2015. (Skjermbilde: SEGA)

Begrunnelsen for utelatelsen ligger i lovverket.

– Barnevernslover hindrer oss fra å inkludere spillere som er under 16 år i spillet. Martin Ødegaard fyller 16 år først i desember og derfor har vi ikke mulighet til å inkludere ham, sier Sports Interactive i en uttalelse til Gamer.no.

– Må være en ny regel

Kasper Wikestad er Football Manager-entusiast, og fotballkommentator i TV 2. Han synes det er både synd og merkelig at Ødegaard ikke er med i spillet.

– Det er selvsagt synd at regelverket er slik, men det må jo være en relativt ny regel. Jeg husker at blant andre Jon Otsemobor var junior i Liverpool i sin tid, og han var da ikke eldre enn 14-15 år. Freddy Adu var vel også under 16 år i spillet i sin tid, forteller Wikestad til Gamer.no.

– Samtidig kan det vel være greit også. Nå vet ikke jeg hvordan det vil oppleves for en 15-åring å se at han skulle bli den nye Messi om 5-10 år på Football Manager. Man har jo sett nok av andre talenter som ikke har klart å etterleve forventningene som er skapt.

Wikestad mener at opplevelsen i spillet antageligvis vil bli litt påvirket av at Ødegaard ikke er der, spesielt dersom man spiller i Tippeligaen, og med Strømsgodset.

Det er nok ikke usannsynlig at det kommer brukeroppdateringer som legger til den norske landslagsspilleren i databasen, men den første offisielle inkluderingen vil trolig bli i databaseoppdateringen som tradisjonelt har pleid å komme til våren.

Football Manager 2015 slippes offisielt 7. november. Kommer du til å savne Martin Ødegaard i spillet?

Siste fra forsiden