SteelSeries StarCraft League

Intens innspurt for Norges største StarCraft-stjerner

Siste halvdel av SteelSeries StarCraft League ligger an til å bli en spennende affære.

Blizzard Entertainment

Dette er SteelSeries StarCraft League

Norges beste spiller mot hverandre fra august til oktober. De to spillerne med flest poeng etter endt seriespill spiller en superfinale på SpillExpo. Vinneren får 15 000 kroner, andreplass får 7000 kroner, mens tredje og fjerdeplass får 4000 kroner hver.

Tabellen i førstedivisjon:

Avdeling A:

1) Benval - 12
2) TargA - 9
2) SolO - 9
3) Snitchables - 6
3) Eiki - 6
3) CloudniNe - 6
4) Hoodout - 0
4) Scyther - 0

Avdeling B:

1) Northbrute - 11
2) Snute - 9
2) Pr3bs - 9
3) CreamCake - 7
4) Civi - 6
5) Phaqui - 3
6) MangO - 1
7) Rake - 0

Slik følger du ligaen fra uke til uke »

Høstsesongen av SteelSeries StarCraft League har pågått i en måned nå, og vi er allerede over halvveis i ligaspillet. Så langt har vi fått se en rekke spennende kamper, flere store oppgjør samt noen overraskende oppturer. Men vi er på langt nær ferdig. Tre runder av ligaen gjenstår før det er klart hvem som får være med i det store sluttspillet i november, der hele turneringen skal avgjøres.

Jevnt i teten

Foreløpig er ingenting avgjort, men tabellen gir en god pekepinn på hvem som har utpekt seg så langt i sesongen. Kanskje noe overraskende er det F3s «Benval» som leder Avdeling A. Han har riktignok ikke møtt storfavoritt «TargA» enda, men imponerte tidlig med å ta tre poeng mot «Eiki» i første runde.

Stjerneskuddet «SolO», som nylig ble en del av hovedlaget til ROOT Gaming, har også imponert. Etter fire spilte kamper står han med tre seire og ett tap, som til gjengjeld var mot nettopp TargA.

Mange hadde kanskje ventet at Eiki skulle gjøre det bedre, men han står for øyeblikket kun med seks poeng av tolv mulige. Mye kan likevel skje før ligaen avsluttes om en måneds tid.

I avdeling B har resultatene kanskje vært litt mer forutsigbare. Her leder BX3s «Northbrute» med elleve poeng etter fem spilte kamper, men risikerer å miste ledelsen til «Snute» som har ni poeng etter kun tre spilte kamper. «Pr3bs» ligger hakk i hæl, og lenger ned på tabellen er det fortsatt muligheter for spillere som «Phaqui» og «Civi» å hevde seg i løpet av de tre siste rundene.

Kommende storkamper

Mange kamper gjenstår før ligaen kan konkluderes, og noen er viktigere enn andre. Allerede neste uke blir det et toppoppgjør i Avdeling B, der Northbrute skal møte Snute.

Kampen mellom «CloudniNe» og «Snitchables» i tredje runde av SteelSeries StarCraft League.

Her er nok Snute en klar favoritt, men hvis Northbrute klarer å utnytte Snutes svakhet mot aggressivt Terran-spill ligger alt til rette for at dette kan bli en morsom og spennende kamp.

Neste uke får vi også se Eiki spille mot «Snitchables», to spillere som for øyeblikket ligger helt likt på tabellen i Avdeling A. Dette blir med andre ord en svært viktig kamp som kan vise seg å være av stor betydning for sluttresultatet i ligaen. Uken etter det igjen får Eiki en ny utfordring mot SolO, i det som fort kan bli avgjørende kamp mellom to av Norges mest lovende StarCraft-spillere.

Denne sesongen av SSL er altså langt fra over. Gamer.no vil følge ligaspillet tett i tiden framover, og et utvalg av kampene vil bli direktesendt på GamerTV.

Siste fra forsiden