Nye Mario-spill til Wii

Italiensk rørlegger tar DS-spill til TV-en

Nytt Super Mario Galaxy og flere rørleggere skal bety mer moro.

Nintendo kunne på pressekonferansen foran årets E3 avsløre to nye Mario-spill på vei til Wii.

Det første spillet bygger på New Super Mario Bros. som kom ut på Nintendo DS, og tar den samme lekne stilen et steg videre med venner og bekjente.

New Super Mario Bros. Wii fokuserer i utgangspunktet på flerspillerpotensialet, og lar opptil fire spillere ta del i Mario-eventyret samtidig. Nintendo har tidligere utvidet Zelda-serien i samme flerspillerretning, uten at de har valgt å videreutvikle retningen hittil. Her blir det imidlertid mulig å hoppe inn og ut av flerspillermodusen underveis i spillet, slik at du kan invitere vennene dine til å hjelpe deg dersom det blir for vanskelig på egenhånd.

Det grafiske uttrykket ser ut til å ligge veldig nært det vi fikk presentert på Nintendo DS for tre år siden, med enkelt 2D-grensesnitt i klassisk stil. Vi fikk introdusert en ny kraftegenskap, en propelldrakt som gjør at du kan suse rundt og samle mynter i alle kriker og kroker. Spillet skal være ute til årets julehandel. Vi har også et opptak fra pressekonferansen der du kan se mer av spillet:

Super Mario Galaxy 2

Utover i pressekonferansen overrasket Nintendo oss med å vise de første videosnuttene fra en oppfølger til det fantastiske plattformspillet Super Mario Galaxy. Spillet ser ut til å følge i akkurat det samme sporet som vi allerede har blitt godt vant med, og burde være lett gjenkjennelig for alle som har spilt originalen. Det var veldig lite håndfast informasjon som kom fram i selve presentasjonen, men vi fikk se snølandskap, grønne enger, Mario ridende på Yoshi og en haug med små planeter igjen.

I løpet av de neste dagene vil vi helt sikkert få vite mer om hvilke nyheter som er på plass i Super Mario Galaxy 2. Det er foreløpig ikke sagt noe om lanseringsdato. Videoen som ble vist på pressekonferansen ligger under:

DS-eiere kan også glede seg til Mario & Luigi: Bowser's Inside Story som vi kommer tilbake med mer informasjon om senere.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden