Leserinnlegg

Jack Thompson med klar melding

Ber spillere dra til helvete.

Alle som har en viss interesse for spill vet dessverre hvem Jack Thompson er. Den amerikanske advokaten har opp gjennom årene bygd en karriere ved å gå til frontalangrep på diverse spillserier, med hovedfokus på hjertebarnet til Rockstar, nemlig Grand Theft Auto. Det har vært ganske stille fra Thompson etter at han mistet lisensen sin for noen år siden, men nå er han tilbake med en klar melding til alle som spiller – Dra til helvete.

Les også:Game Over, Jack Thompson

Som du kanskje vet har EA valgt å endre navnet på opprørerne i det nye Medal of Honor-spillet fra Taliban til Opposing Force. En personlig seier, ifølge Jack Thompson.

Les også:Medal of Honor dropper taliban

Før endringen la Thompson ut på sitt sedvanlige oppdrag for å nedkjempe spill for voksne. Han skrev et brev til USAs forsvarsminister, hvor han oppfordret til å "gjøre det som er nødvendig, riktig, og lovlig for å stoppe utgivelsen av Medal of Honor" , på grunnlag av at den fungerer som en "åpenbar fare for våre tropper ved å gi et opplæringsverktøy for de som ønsker å drepe dem."

Du leste riktig. Han mener rett og slett at Taliban og andre terroristgrupper vil bruke Medal of Honor for å finslipe sine ferdigheter på slagmarken. Jada, alle som spiller vet jo at det å avfyre et skytevåpen ved bruk av en håndkontroll er en knallgod simulering av reelle våpen. Håndkontrollen rister jo og greier.

Hva hadde Thompson å si når endringen tredde i kraft? Nå skal du høre.

– Jeg vinner igjen, som vanlig. Eventuelle spillere som ikke tror det, og som ikke setter pris på det jeg gjør for å beskytte vår kultur kan dra til helvete.

Han tar altså all ære for endringen. Alle familiene som Greg Goodrich nevner som årsak har tydeligvis lite å si, skal man tro Thompson, som for anledningen hadde enda mer på hjertet.

– Du kan legge til: Alle spillere som ikke vet hvordan man kommer seg til helvete uten en juksekode, gi meg beskjed, og jeg vil sende deg en for å komme dit raskere.

Skal vi tolke det dithen at Thompson har litt erfaring på hvordan man kommer seg dit, eller er det bare et tilfelle av for mange timer med snikspilling av Diablo I og II?

Hva tror du?

Les også:Jack Thompson: – Fjern «meg» fra GTA IV

(Kilde: CVG)

Siste fra forsiden