Jason vender tilbake til spillverdenen

Grøss i vente når Fredag den 13. blir spillmatisert igjen til høsten.

Jasons ikoniske maske.
Faksimile: EGM

– Med en ny TV-serie på trappene og annonserte planer for den trettende filmen i serien, følte vi det var riktig å utforske Jason og resten av historien til Fredag den 13. i interaktiv form, uttaler Sean S. Cunningham, mannen bak den originale filmen, til EGM.

Det er ikke mye informasjon om spillet, men det nevnes at det skal være en asymmetrisk grøsseropplevelse med en flerspillermodus og et fokus på samarbeid. En gruppe spillere styrer byttet – de som blir jaktet på – mens én spiller styrer den ikoniske superslemmingen Jason Voorhees. Turen går som vanlig til Camp Crystal Lake.

Plakat for det nye spillet.

Foruten å være basert på de tidligere filmene i serien, skal spillet i følge EGM inneholde elementer fra den kommende filmen. Spillet er utviklet til flere konsoller, og har forventet lanseringsdato oktober i år. Det ble ikke nevnt hvem utviklerne av spillet er, men Cunningham hintet til at det er et spillstudio med mye erfaring som står bak utgivelsen.

26 år siden sist

Den originale Fredag den 13.-filmen har blitt en kultklassiker, og serien regnes som en av de mest suksessfulle gjennom tidene. Den inkluderer blant annet tolv filmer, en TV-serie i tillegg til flere bøker og tegneserier.

Det vil være første gang på 26 år at serien utgis i spillform. Den forrige utgaven ble sluppet til NES i 1989, men den utgivelsen ble slaktet over hele fjøla. Game Informer plasserte det blant annet på listen over de verste grøsserspillene noensinne.

Så blir det spennende å se om det stiller seg inn i rekken med gode skrekkspill den siste tiden eller ei. Blant annet Alien: Isolation og The Evil Within høstet god kritikk i fjor høst. Også indiespillet Outlast fra 2013 ble svært godt tatt imot. I tillegg jobber Hideo Kojima og Guillermo del Toro med Silent Hills.

Hvis det blir for mye for sarte sjeler,
er søte Kalimba verdt å sjekke ut

Siste fra forsiden