– Jeg er CJ fra GTA!

Sanger går til søksmål - mener hovedrollen i San Andreas er ham.

Det er nok lett å føle seg fristet til en del av kaka når man ser de gigantiske summene visse spill drar inn, særlig når de kommer opp i størrelsen til Grand Theft Auto-serien. Vi så Axl Rose saksøke Activision for en gigantsum senest sist måned, og nå har nok en musiker forberedt et søksmål for absurde penger.

CJ er bare en av mange skumlinger i San Andreas.

Artisten det er snakk om er nok likevel av litt mer anonymt kaliber enn rockeikonet. IGN melder nemlig at det er Michael «Shagg» Washington, en av back up-vokalistene til rapgruppen Cypress Hill, som er ute med advokathjelp. Han hevder at Rockstar har regelrett plagiert hans liv og fremtreden med C.J, hovedpersonen i Grand Theft Auto: San Andreas.

Summen, spør du? En femtedel av spillets inntekter, eller drøye 250 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av en og en halv milliard norske kroner per dags dato.

Sjokkert

Utgangspunktet skal være et møte han hadde med spillutviklerne i 2003, hvor han gjorde rede for oppveksten under dårlige kår og dynamikken i gjengmiljøet i California. Dette skal ha strukket seg over to timer, og han skal blant annet omtalt hvordan resten av tenåringene i gjengen hans beveget seg rundt på sykler.

Washington og hans advokat hevder videre at Rockstar skulle ta kontakt om de valgte å spille videre på denne informasjonen, noe de aldri gjorde. Derfor kom det som et sjokk for ham da han ble introdusert for San Andreas av nevøen sin nå i juli, seks år etter spillets utgivelse.

– Fornærmede hadde aldri sett spillet før, og har ikke for vane å spille TV-spill. Etter å ha studert CJ og sammenlignet spillfiguren med bilder av ham selv, i tillegg til annet bevis fra denne tiden, ble det klart at hans likhet har blitt stjålet til bruk i dette spillet.

Take-Two, moderselskapet til Rockstar, avfeier disse påstandene som rent pølsevev, og sier at de kommer til å kjempe iherdig for å forsvare seg selv i denne saken. Dermed har man offisielt en uoverenstemmelse.

– Det er vanskelig å tro at skaperne av et spill som lar deg skyte politimenn, plukke opp prostituerte og kjøre over fotgjengere faktisk forsøker å lure noen for penger, men slik er det faktisk, sier Shaggs advokat til spillnettstedet.

Siste fra forsiden