Blogg

Jeg gleder meg til: Iron Front

Jeg tar gjerne turen tilbake til andre verdenskrig.

Deep Silver er en interessant spillutgiver. På tross av at de ikke er særlig store, har de overraskende mange spennende spill å by på. Jeg gleder meg sanseløst til Risen 2: Dark Waters, X: Rebirth kommer jeg utvilsomt til å elske og Dead Island virker storartet. Men Deep Silver har også et annet spill på trappene, som kan bli veldig interessant.

Det heter Iron Front: Liberation 1944, og før du mumler noe om hvor lei du er av den andre verdenskrigen og går din vei er det én viktig ting jeg må påpeke: Det bruker spillmotoren fra ArmA 2.

Om nom nom (bilde tyvlånt fra GamersHell).

ArmA 2 er, for de som ikke er klar over det (hvem er dere og hvorfor leser dere min blogg?) en førstepersons krigssimulator der handlingen foregår i enorme områder, og hvor du må bruke taktikk, kløkt og tålmodighet for å lykkes. Spillet tilbyr en rekke forskjellige kjøretøyer, fly og båter, og støtter blant annet samarbeidsspill.

Iron Front ser ut til å gjøre det samme. Jeg vet ærlig talt ikke så veldig mye om spillet, men jeg vet at en andre verdenskrig-versjon av ArmA II høres utrolig tøft ut. Jeg er ikke direkte superinteressert i andre verdenskrig som sådan (selv om historie generelt er noe jeg liker), men når det snakkes om fly, stridsvogner, biler og til og med våpen fra epoken blir jeg nesten pinlig opphisset. Jeg skammer meg litt over det, med tanke på hvilke grusomme bruksområder disse tingene hadde, men sånn er det bare.

Noe av det beste med ArmA 2 (samt forgjengerne Armed Assault og Operation Flashpoint) er det innebygde redigeringsverktøyet som enkelt lar deg designe dine egne oppdrag, eller bare lar deg leke med de mange midlene du får til rådighet. Iron Front vil også bruke dette verktøyet, noe som i seg selv er grunn nok til å glede seg. Spillet vil også dele ArmA 2 sin flotte mulighet for samarbeidsflerspiller.

Det er selvsagt mye som kan gå galt, noe de ofte ustabile utgivelsene til ArmA-skaper Bohemia Interactive er solid bevis på. Jeg tviler også sterkt på at dette spillet blir like blankpolert og overdådig som Battlefield 3, et spill det til en viss grad vil konkurrere med. Men sjekk denne heftige videoen, så skjønner du nok hvorfor jeg gleder meg til Iron Front:

Og forresten: Ja, jeg gleder meg til Red Orchestra 2 også. Selvfølgelig. :)

Siste fra forsiden