JoWooD vil kjøpe Dreamcatcher

JoWooD er på vei til å kjøpe DreamCatcher, som også driver eventyrspillutgiveren The Adventure Company.

JoWooD har kunngjort at de er i ferd med å kjøpe den kanadiske utgiveren DreamCatcher. JoWooD og DreamCatcher er begge relativt sterke på sine hjemtrakter, men sliter i motbakke på motsatt side av Atlanterhavet. Mens JoWooDs spill har problemer med å få ordentlig innpass på det amerikanske markedet, har DreamCatcher problemer med distribusjonen i vår del av verden.

Derfor tror de to selskapene at det vil være fornuftig å slå seg sammen. Heretter vil DreamCatchers distribusjonsnettverk sørge for at JoWooD-spillene kommer samtidig i Nord-Amerika som i Europa, mens DreamCatchers spill vil komme til Europa via JoWooDs nettverk. DreamCatcher eier blant annet The Adventure Company, som er Nord-Amerikas største utgiver av eventyrspill.

Avtalen vil gjøre DreamCatcher til et heleid datterselskap av JoWooD, og selskapet vil fortsette å operere fra kontorene sine i Toronto. JoWooD har ikke enorme mengder med penger for tiden, og derfor vil DreamCatchers aksjonærer få betalt i aksjer. Totalt vil de få 23% av JoWooDs aksjeverdi. Avtalen venter på godkjenning fra myndighetene i Østerrike og Canada.

Pressemeldingen røper også at vi får etterfølgere til flere av DreamCatchers titler, inkludert skytespillet Painkiller. Den gir ingen videre detaljer om spillene (eller når vi kan forvente dem). Skaperne av Painkiller, polske People Can Fly, jobber for øyeblikket sammen med den amerikanske utgiveren THQ, på et ikke-annonsert prosjekt.

Siste fra forsiden