Factor 5 saksøkes

Juridisk krangel

Et nytt Rogue Squadron er visstnok stridens kjerne.

I mai ble den amerikanske avdelingen av Factor 5 erklært konkurs og lagt ned etter flere måneder med økonomiske problemer, og nå har det dukket opp anklager om uærlig spill i tiden rundt nedleggelsen.

Ifølge nettsidene til avisen Marin Independent Journal har tidligere ansatte saksøkt den gjenværende ledelsen hos Factor 5 for svindel. Advokat James Smith representerer de tidligere ansatte, og forklarer deres sak:

Vi mener at Factor 5 og dets tre grunnleggere urettmessig har overføringer midler, inkludert kildekode og intellektuell eiendom, til selskapet Blue Harvest, som nå har blitt omdøpt til White Harvest.

Factor 5-ledelsen skal ha grunnlagt Blue Harvest for kort tid siden. Deretter overført de midlene fra sitt opprinnelige studio før de erklært seg konkurs. Dermed skal de ha kunnet fortsette driften uten å måtte betale flere måneder med utstående lønninger til sine tidligere ansatte.

Ifølge Smith tror saksøkerne at White Harvest rett og slett er Factor 5 i ny drakt. Ledelsen skal være den samme, og selskapet representeres visstnok av de samme advokatene. Siden de skal ha overførte kildekoden vil det si at de også jobber med samme prosjekt som Factor 5 gjorde.

Dette prosjektet er visstnok et nytt Rogue Squadron til Wii. Rogue Squadron er en svært populær serie Star Wars-inspirerte actionspill til N64 og Gamecube, men vi har ikke hørt noe nytt om serien siden Rogue Squadron III: Rebel Strike i 2003.

Blue Harvest skal ha vært Factor 5s kodenavn for det nye Rogue Squadron før selskapet ble lagt ned, og er en referanse til kodenavnet George Lucas brukte for å skjule filmingen av Return of the Jedi.

Hverken ledelsen hos Factor 5 eller Lucasarts har kommentert saken.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden