Kalypso redder rollespill

The Dark Eye: Demonicon har fått ny utgiver, etter at den gamle gikk konkurs.

Det gamle ordtaket «den enes død er den andres brød» ser ut til å gjelde for den tyske utgiveren Kalypso Media. I fjor sikret de seg store deler av «dødsboet» til Ascaron Entertainment (som inkluderte rettighetene til Patrician-serien), og nå har de nylig åpnet lommeboka igjen.

Mørkt rollespill.

Denne gangen er det rester fra The Games Company, en annen tysk utgiver, som har blitt handlet inn. For oss spillere er det sannsynligvis det kommende rollespillet The Dark Eye: Demonicon som er høydepunktet her. Kalypso har nemlig startet et nytt studio med veteraner fra originalutvikleren, og planlegger å fullføre spillet selv.

Det nye studioet heter Noumena Studios, og er basert i Berlin. Det vil i utgangspunktet huse 17 tidligere ansatte fra originalutvikler Silver Style Entertainment, og planen er å utvide antallet ansatte til 35 før året er omme.

Demonicon ble kunngjort i 2008, og foregår i det tyske fantasiuniverset Aventuria (kjent fra Drakensang og Realms of Arkania).

Nytt studio, men utviklingen fortsetter.

Du spiller en ung mann som opplever at din egen far blir arrestert for det grufulle drapet på jenta du elsker, og nå må du selv forsøke å finne ut hva som faktisk har skjedd. Spillet starter i det idylliske Middenrealm, men etterforskningen tar deg snart til en del av Aventuria som har fått det lite innbydende navnet The Black Lands.

Fiendene er mange, og din eneste allierte ser ut til å være en mystisk halv-alv ved navn Rynn. Naturligvis er det første mordet bare begynnelsen, og dine handlinger vil bety mye for Aventurias fremtid.

Som mange andre rollespill vil Demonicon ha innbyggere som lever sine egne liv. Du kan møte dem på arbeidsplassen deres om dagen, eller i det lokale vertshuset på kvelden.

Spillet var opprinnelig under utvikling for PC og ulike konsollplattformer. Vi vet ikke om dette fortsatt gjelder, eller når Kalypso planlegger å lansere sitt nye rollespill.

Siste fra forsiden