Kan Bethesda miste Fallout?

Rettstvist kan ende opp med at Interplay lager Fallout 6.

Interplay og Bethesda er for tiden låst i en rettsak om rettighetene til et Fallout-MMO, et spill Interplay mener de har rett til å gi ut.

Fallout: New Vegas.

Bethesda mener på sin side at Interplay ikke har noe som helst de skulle ha sagt i saken, og ønsker å stoppe utviklingen av det massive onlinespillet. Kjernen i striden er at Bethesda kjørte en leasingavtale på Fallouts nettrettigheter tilbake til Interplay etter at man kjøpte utviklingsrettighetene i 2004.

Disse nettrettighetene inkluderer kun merkevarenavnet, ifølge Bethesda. Ikke våpen og utstyr som Pip Boy. Dermed ble det rettsak.

Ifølge Interplay kan det slå kraftig tilbake på Bethesda om sistnevtne får stoppet utviklingen av et Fallout-MMO.

– Vi solgte Fallout-navnet til Bethesda i bytte mot penger og retten til å lage et Fallout-MMO. Hvis de nekter oss det vil salget bli ugyldiggjort, og de kan bare lage ett spill til. Da vinner vi uansett, for navnet kommer tilbake til oss og vi kan fullføre vårt arbeid, sier Interplay-sjef Eric Caen til Eurogamer.

Caen regner Fallout: New Vegas som det fjerde spillet i serien.

– Den forrige lisensavtalen var på tre spill og nedlastbart innhold til disse. Da kan de bare lage Fallout 5 hvis retten setter strek over den siste lisensavtalen, sier Caen.

Bethesda står fortsatt på at de eier alt som faller inn under Fallout-merkevarer. Det blir spennende å se hva slags utgang denne saken får i rettssystemet.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden