Kan du lage din egen «Curiosity»?

Romsimulatoren Kerbal Space Program har fått ny versjon.

I Kerbal Space Program må du starte og utvikle ditt eget romprogram. Handlingen starter på planeten til en gjeng små, grønne folk, som veldig gjerne har lyst til å utforske solsystemet sitt. I starten er det å få en romfarkost ut i bane rundt planeten Kerbin en utfordring i seg selv, men jo mer du lærer jo mer avanserte blir skipene dine. Snart har du landet på månen Mun, og kanskje til og med fått astronautene dine trygt hjem igjen. Men det er fortsatt mange mål å nå.

Farkostene dine bygges ved hjelp av en rekke ulike komponenter, og det er også mulig å frakte komponenter opp i verdensrommet for å sette dem sammen der. På den måten kan du lage romstasjoner, som kan brukes som baser for videre utforskning.

En av flere nyheter.

Ny betaversjon

Spillet utvikles av meksikanske Squad, som nå har lansert en ny betaversjon. Dette er den første versjonen med offisiell støtte for Linux, men den inneholder også flere andre nyheter. Den største er kanskje at du nå kan konstruere farkoster med motoriserte hjul. Dermed kan du kanskje forsøke å gjenta NASAs bedrift med roveren Curiosity.

Andre nyheter inkluderer nye grafiske effekter, bedre animasjoner og en rekke nye komponenter.

Kerbal Space Program er fortsatt under utvikling, og selges på samme måte som Minecraft. Alle fremtidige oppdateringer til spillet er gratis om du kjøper det nå. Spillet har allerede rukket å få mange tilhengere på nettet, og har fått mye ros for den store friheten og realismen det tilbyr.

Les også: Driv ditt eget romfartsprogram
Les også: Månestrategi fra bransjeveteran

Siste fra forsiden