Kan du overleve tidenes marerittcruise?

Mannen bak Clock Tower samarbeider med regissøren bak The Grudge på nytt grøsserspill.

Playism

Japanerne er flinke til å lage gufne spillopplevelser, og i tillegg til kjente spill som Silent Hill og Resident Evil finnes det en rekke spennende japanske grøssere. En av kultseriene deres er Clock Tower, som debuterte på Super Nintendo.

Vi lister oss så stilt på tå.

Nå har skaperen av de to første spillene i Clock Tower-serien, Hifumi Kono, lyst til å lage grøsserspill igjen.

Sammen med Takashi Shimizu, filmregissøren bak blant annet The Grudge, har han annonsert Project Scissors: NightCry.

Idyll blir til mareritt

Noen har glemt å skylle ned etter seg.

NightCry foregår på et cruiseskip, hvor gjestene bader i luksus. Men snart begynner likene å dukke opp, og det blir klart at det er en morder ombord. Eller kanskje noe annet – og langt farligere.

Spillet er et tredimensjonalt pek-og-klikk-eventyr der du må utforske skipet og forsøke å komme til bunns i det blodige mysteriet. Du må løse gåter og snakke med andre passasjerer, på jakt etter spor.

Samtaler blir en stor del av spillet.

Men du er selv et potensielt offer for de onde kreftene som har inntatt skipet, og du merker raskt at noe følger etter deg. Når du blir angrepet er det kun to muligheter som fungerer – å rømme, og å gjemme deg. Kamp er uaktuelt.

Utviklerne skryter av at spillet får flere avslutninger, og dine valg underveis avgjør hvor mange som overlever.

NightCry ble egentlig igangsatt som et prosjekt for mobile plattformer og Vita, men ifølge utviklerne har de fått såpass mange positive tilbakemeldinger at de også vil lage en oppgradert PC-versjon. Den søker de nå støtte til på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.

Der har de blant annet fått gode skussmål fra Shinji Mikami, Resident Evil-skaperen som sist gjorde seg bemerket med The Evil Within.

Jeg vet ikke helt hva dette er, men hyggelig er det ikke.

Siste fra forsiden