Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Kan livet som ensom, gammel bonde bli et godt mobilspill?

Her er månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett.

 
1: Side 1
2: Side 2

Evolution

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: North Star Games

Last ned Evolution: iOS, Android. Pris: 109 kroner.

Brettspill konvertert til mobil er noe jeg nevnt mange ganger i løpet av denne artikkelserien. Det finnes mange gode adapsjoner av brettspill til både nettbrett og mobil, og det er også en fin måte å se om kanskje brettspillet er verdt en investering.

Evolution er nok en solid mobilversjon av et brettspill, godt tilpasset berøringsskjerm, med smarte designvalg og artige spillmodi. Her har du for eksempel en egen enspillerkampanje, noe jeg liker svært godt. I tillegg kan du måle krefter mot andre spillere over nett, om enn litt kronglete.

I Evolution får du utdelt kort, og hele poenget er å sørge for at dine dyr overlever lengst. Dette gjør du ved å spille kort som gir deg bonuser som lengre hals, hardt skall eller andre ting. Andre kort brukes som mat, og det er hele tiden en vurdering der du må sørge for at dine dyr får nok mat, og helst mer enn andre.

Etter hvert kommer det også elementer som rovdyr, intelligens og andre ting i spill, og da blir det skikkelig gøy. Anbefales!

Boost Buddies

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Raiyumi

Last ned Boost Buddies: iOS, Android. Pris: Gratis.

Boost Buddies er et veldig enkelt konsept, men er uten tvil det vanskeligste og mest utfordrende spillet jeg har spilt på lenge. Her starter du i bunnen av et brett fylt til randen med farer som prøver å stoppe deg, og målet er å nå kronen helt på toppen.

Dette gjør du enkelt og greit ved å trykke på skjermen, da gjør du et lite hopp. Trykk igjen og du hopper litt høyere. Tenk Flappy Bird, så kjenner du til styringen. Utover dette er det den pure mestringsfølelsen du får når du kommer litt lenger enn forrige gang som driver Boost Buddies videre.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Og som også kan drive deg til vanvidd, for dette er alt annet enn enkelt. Spillet handler vel så mye om å lære seg mønster og muskelminne, men med bra kontroll, smart design og gode nivåer blir det aldri kjedelig.

AxE: Alliance vs Empire

Sjanger: Flerspiller
System: iOS, Android
Utvikler: Nexon

Last ned AxE: Alliance vs Empire: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Jeg vet godt at denne typen spill ikke er for alle, men jeg liker godt å ha et par mobilspill liggende som ikke krever veldig mye innsats, som spiller seg litt selv, og der jeg veldig tydelig kan følge progresjonen min.

AxE: Alliance vs Empire er akkurat denne typen spill. Det er en massivt online rollespill, med ganske velkjente figurer, raser og klasser du kan velge mellom. Du løper rundt, tar på deg oppdrag og fullfører disse, blir sterkere og fortsetter i samme gangen.

Det som gjør at jeg liker AxE er at det ser pent ut, det er masse underliggende systemer jeg kan fikle med, og det er masse innhold. Samt at spillet kan mer eller mindre spille seg selv hvis jeg ikke aktivt ønsker å gjøre noe. Mikrotransaksjonene er tidvis litt vel masete, men enn så lenge føler jeg meg ikke altfor hindret av å ikke bruke penger i spillet.

Revolve8

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Sega

Last ned Revolve8 : iOS, Android. Pris: Gratis.

Revolve8 er litt som en blanding av sanntidsstrategi, tårnforsvar og kortspill i et, og det blander sammen elementene på en veldig god måte. Her har du en helt, og målet er å passe på tårnene dine, samtidig som du tar ut motstanderen sine. Dette gjør det ved å spille kort med ulike helter og klasser.

Du har den som tåler mye skade, de som gjør mye skade og så videre. Det er lett å lære seg, men du har god takhøyde for å bli god i Revolve8. Etter hver kan du sette sammen egne kortstokker slik du vil spille, og det å hele tiden prøve å utmanøvrere motstanderen er skikkelig moro.

Spillet er gratis, og er ganske bra på å holde progresjonen oppe selv om du ikke bruker penger. Men du kan kjøpe deg vei til bedre helter, kjappere oppgraderinger og andre ting hvis du ønsker. Så langt har jeg ikke følt meg presset til det, men du kan ha en fordel hvis du putter nok penger i spillet.

Uansett er kampene morsomme, og spesielt godt liker jeg blandingen av kort og sanntidsstrategi.

The Escapists 2

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Team17

Last ned The Escapists 2: iOS, Android. Pris: 75 kroner.

The Escapist 2: Pocket Breakout er en vellaget og sjarmerende oppfølger til The Escapist. Denne gangen skal du velge mellom fem ulike fengsel, og hele målet er å greie å bryte ut. Hvordan du skal gjøre dette, er helt opp til deg.

Livet i fengselet er tøft, og det er en hel masse daglige rutiner som må følges. Møter du ikke opp i matsalen når det er mat, er det ille ute for deg. Men det finnes uendelige muligheter for å sno seg unna, lage våpen, grave tunneler eller en av de uendelig valgmulighetene du har for å greie å komme deg ut av fengselet på.

Oppfølgeren ser bedre ut, det er mer variasjon og spillet er bedre tilpasset mobilskjermen, men fortsatt er kontrollene litt klønete, og menyene litt små og kronglete. Men det gjør ingenting, for den friheten man har her, samt hvor morsomme og kreative utviklerne har vært med alt det har puttet i spillet, gjør The Escapist 2 vel verdt prisen.

Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene i januar»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden