Kriseutvikler med spennende prosjekt

Kan Midway Newcastle reddes?

Necessary Force kan bli nødvendig for å overleve.

Warner Brothers Interactive har allerede kjøpt store deler av Midways utgiverportefølje, men noen studioer er fortsatt en del av det kriserammede selskapet.

Et av disse er Midway Newcastle, som sto bak kjøreactionspillet The Wheelman. Nå har utviklerne annonsert et nytt prosjekt, med det for øyet at potensielle kjøpere blir oppmerksomme på studioet.

– Jeg tror, siden vi er et internt studio i Midway, at mange mennesker ikke vet hva vi står for. Vi lager ikke bare kjørespill, selv om vi er kjent for slike. Vi har teknologien til å lage innhold i en åpen verden ganske raskt, sier sjef for Midway Newcastle, Craig Duncan, til Develop.

Spillet det jobbes med heter Necessary Force, og er et slags Film Noir krimspill. Necessary Force baserer seg på samme grafikkteknologi som The Wheelman, det vil si en modifisert utgave av Unreal 3-motoren.

– Ideen med en detektiv som lager sine egne regler har eksistert i filmverdenen en god stund, men vi føler at ingen har maktet å fange denne essensen i et spill. Vi har lyst til å utforske dette i en åpen verden med moralske kvaler, sier Duncan.

Så gjenstår det å se om Necessary Force faktisk havner i butikken, eller om det slukes av finanskrisen. Situasjonen i Midway kan nemlig bety konkurs i juli.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden