Kan PS3-spill installeres på harddisken?

Ny uke, nye nyheter fra Sony. I dag: PS3-spill kan installeres på harddisken, PS1-spill kan lastes ned via PS3 og overføres til PSP, og vi får ikke "gamerscore" på PS3.

I følge en artikkel på MTV, vil PS3-spill kunne installeres på harddisken slik at lastetidene blir kortere. Denne funksjonen støttes av i alle fall ett spill, nemlig Genji, og her vil lastetidene gå fra cirka 15 sekunder til cirka 4 sekunder om spillet er installert. Det fortelles ikke om du fortsatt må ha disken i konsollen for å spille, men det er vel liten grunn til å tro noe annet.

Harddisken kan som kjent også brukes til å lagre nedlastbart materiale. I tillegg til nedlastbare PS3-spill og ekstramateriale, kan PS3-eiere kjøpe spill til den originale PlayStation over nettet. Disse kan til å begynne med ikke spilles på PS3, men kort etter at konsollen lanseres i USA vil den oppgraderes slik at den kan spille nedlastbare PS1-spill.

Spillene kan imidlertid også overføres direkte til PSP, ved hjelp av en minnestikke. PSP-eiere vil også kunne laste ned spillene fra et separat nettsted, forteller Sony-mann Peter Dille til GameDaily. Den amerikanske prisen blir i følge Dille stort sett på under ti dollar, og ofte under fem.

Dagens siste PS3-nyhet er at Sony ikke kommer til å følge i Microsofts fotspor, og gi hver spiller en "gamerscore", en samlet poengsum basert på hvor godt vi har gjort det i spillene våre. Sony kommer til å støtte onlinebaserte poengtavler og robuste rangeringssystemer til individuelle spill, men ikke et helhetlig system som på Xbox Live.

Jack Tretton fra Sony of America har snakket med nettstedet Wired, og forklart at han synes det er veldig vanskelig å sette en spillers suksess i en tittel som SOCOM opp mot suksess i et spill som Madden. Dessuten mener han at de som spiller Madden ikke er interessert i å vite hvor god du er i SOCOM, men heller fokuserer på hvor god du er i Madden.

Siste fra forsiden