Kerbal Space Program 2 - Star Theory

Kerbal Space Program 2-studioet lagt ned etter at Take-Two skal ha kuppet utviklingen

Ny rapport hevder at Star Theory ble droppet via LinkedIn.

Take-Two Interactive

I februar kunngjorde Take-Two at arbeidet med Kerbal Space Program 2 var overført fra Star Theory til det nyopprettede – og Take-Two-eide – Intercept Games. I en pressemelding fortalte utgiveren at flere medlemmer fra det opprinnelige teamet ble med videre, men bak kulissene var alt tilsynelatende langt mer dramatisk.

Snikrekruttert via LinkedIn

Take-Two tok over utviklingen av Kerbal Space Program 2 i slutten av 2019.
Take-Two Interactive

Ifølge en fersk rapport fra Bloomberg skal Take-Two – via sin underavdeling Private Division – rett og slett ha kuppet både utviklingen og flere av utviklerne som jobbet med spillet.

En fredag i desember 2019 fikk medlemmer av Star Theory en LinkedIn-melding fra Private Division-sjef Michael Cook. I meldingen informerte Cook om at Take-Two hadde kuttet Kerbal Space Program 2-samarbeidet med Star Theory og oppfordret alle til å søke jobb hos nye Intercept Games.

Mandagen etter måtte Star Theory-grunnleggerne bekrefte nyheten på et allmøte. Ifølge flere som var der kom det også frem at Take-Two hadde forsøkt å kjøpe studioet, men at partene ikke hadde kommet til enighet om betingelsene.

Prøvde å berge restene

Noen medlemmer, inkludert tre av sjefene for Kerbal Space Program 2, hoppet umiddelbart over til Intercept Games. Andre ble igjen i håp om at Star Theory kunne berges, og sammen med eierne formet de en plan om å komme opp med flere spillideer som kunne presenteres på årets Game Developers Conference (GDC).

Så kom koronapandemien, GDC ble kansellert og utgivere ble mer engstelige for å inngå nye avtaler. Star Theory satt igjen uten noe, og den 4. mars så studioet seg nødt til å stenge sine dører for godt.

Hos Intercept Games fortsetter utviklingen av Kerbal Space Program 2, men ikke uten utfordringer. Spillet skulle egentlig slippes i år, men ble nylig utsatt til høsten 2021 – ifølge utvikleren på grunn av koronarestriksjoner og hjemmekontor.

Private Division har for øvrig bekreftet at samtlige Kerbal Space Program 2-utviklere fra Star Theory ble tilbudt stillinger hos Intercept Games. Utgiveren sier seg foreløpig storfornøyd med det nye teamet – som visstnok inkluderer omtrent halvparten av Star Theory-staben – og spillets fremgang.

Siste fra forsiden