– Kinect vil ikke hente inn data om deg til reklamer

Microsoft bedyrer at en uttalelse fra tidligere i år ikke stemmer. 

Kinect skal ikke trenge seg på.
Microsoft

I et innlegg på spilldiskusjonsforumet NeoGAF forteller Microsofts produktplanleggingssjef, Albert Penello, at kommende Kinect-brukere ikke trenger å være redd for at kameraet skal brukes til å innhente data til reklamesammenheng. Han kjenner selv i hvert fall ikke til at det jobbes med noe i den dur.

Xbox One kommer neste år.

– Det er ingen som jobber med noe slikt. Vi har betydelig mer interessante og viktige områder å bruke tiden vår på. Om det skulle skje kan du være sikker på at det ikke skjer uten at brukeren har kontroll over det. Basta, forteller han etter at en NeoGAF-bruker spør om NUAds.

NUAds er kort fortalt interaktiv reklame som drar nytte av seerens input via stemmekomanndoer eller andre interaksjoner. I fjor prøvde Microsoft ut dette nye konseptet på Xbox 360 i Nord-Amerika, Storbritannia og Canada, der blant annet hurtigmatfirmaet Subway var bant de som testet ut det nye konseptet.

Rydder opp i tidligere uttalelse

Det Penello dog refererer til er en rapport fra en presentasjon gjort av Microsofts Lyn Watts tidligere i år. Der fortalte Microsoft-toppen at de så muligheten til at Kinect kunne gjøre nettopp det Penello nå forteller at ikke ligger i kortene.

– Hvor mange personer er det i stua? Gjør de noe i forbindelse med reklamen de nettopp så? Kan vi se forbrukerens reaksjon, og om vi kan gjøre det, har vi da muligheten til å vise den samme reklamen eller en annen reklame, basert på reaksjonen, spurte Watts den gang.

Penellos dementering av Watts uttalelse er ikke særlig problematisk. Watts opererte kun i det teoretiske landskapet, og hadde ingen konkrete planer rundt en slik bruk av Kinect. Penello virker dog å tro at uttalelsen skjedde i et spekulativt intervju i motsetning til foredraget som tok sted, uten at det gjør stadfestelsen om ingen slik Kinect-bruk i reklame mindre troverdig.

Svekket tilitt

Ryse blir ett av de første spillene til Xbox One.

Det som derimot har svekket Microsofts troverdighet er avsløringene knyttet til Edward Snowden og NSA tidligere i år. Selv om Microsoft hele veien har benektet påstander om å ha gitt det Amerikanske sikkerhetsorganet tilgang til sine epostsystemer, nettprattjenesten Skype og skylagring, har omdømmet til selskapet blitt svekket av påstandene fra The Guardian og Snowden.

I tillegg var det tidligere slik at det nye Kinect-kameraet som følger med Xbox One måtte være tilkoblet maskinen, noe som ikke gjorde datasankingskeptikere mindre skeptisk. Dette har selskapet endret på, slik at man ikke lenger trenger å ha kameraet verken på eller tilkoblet maskinen.

Les også: Vi har testet Xbox One
Les også: Xbox One støtter åtte kontrollere

Siste fra forsiden