Kingdom Hearts III skrur opp nostalgien med retroinspirerte minispill

Ny trailer viser frem Soras håndholdte spillkonsoll.

Når Kingdom Hearts III lanseres senere i år får spillere omsider ta turen til både nye og gamle Disney-inspirerte verdener. Som Square Enix avslørte denne uken er det imidlertid ikke bare fans som får fordype seg i de digitale omgivelsene, og også protagonist Sora skal få teste ferdighetene sine i en rekke retroinspirerte minispill.

Sora får sin egen håndholdte konsoll i Kingdom Hearts III.
YouTube/Square Enix

I den nyeste traileren for Kingdom Hearts III, som du kan se over, viser utvikleren frem Classic Kingdom – en håndholdt konsoll som Kingdom Hearts-helten får leke seg med.

Classic Kingdom er tydlig inspirert av de enkle spillmaskinene fra åtti- og nittitallet – som Nintendos Game & Watch – med todimensjonale plattformspill i forskjellige varianter. I ett av spillene må Sora og Mikke navigere en byggeplass for å redde Minni fra Svarte-Petter, mens i andre må man servere mat eller banke opp angripende katter.

Det hele fremstår som en slags Inception-greie, hvor vi spiller som Sora. som spiller som en digital versjon av seg selv. Square forteller ikke noe om hvordan spillere får tilgang på Classic Kingdom, om man kan bruke maskinen når som helst i spillet eller om det er en verden som skal fullføres i likhet med alle de andre.

Mer får vi trolig vite etter hvert som Kingdom Hearts III nærmer seg lansering. Etter planen kommer det til PlayStation 4 og Xbox One en gang i år, men en offisiell dato er enda ikke fastsatt. Vi er selvfølgelig spente på hva spillet har å by på, og snekret i fjor sammen en liste over syv verdener vi gjerne vil se.

Tidligere i år slapp Square mye ny Kingdom Hearts III-informasjon.
Blant annet får spille besøke en verden basert på Monsterbedriften »

Siste fra forsiden