Kjente navn til årets retrospillmesse i Sandefjord

Både internasjonale YouTubere og kjente spillmusikere kommer på besøk til Retrospillmessen i mai.

Retrospillmessen/Gamer.no

Den årlige Retrospillmessen i Sandefjord er rett rundt hjørnet – messen finner sted 14. og 15. mai, altså om like over to uker. Nå har folkene bak messen røpet at de får besøk av flere kjente, internasjonale YouTubere.

Brentalfloss gjestet messen også i fjor.
Retrospillmessen

Om du kjenner til YouTubere som Pat The NES Punk, The Game Chasers og Brentalfloss, kan du glede deg til å treffe disse på messen. Der vil de spille konsert og ha et spørsmål og svar-opplegg hvor tilhengerskaren kan få svar på det de lurer på.

YouTube-personligheten The Completionist dukker også opp, og de yngste vil utvilsomt også sette pris på at Minecraft-spilleren Noobwork vil besøke messen.

For den eldre garde, som vokste opp med Commodore 64, er det kanskje mer interessant at to av folkene bak musikken i The Last Ninja-serien finner veien til messen. Både Ben Daglish og Matt Gray vil gjeste arrangementet, skrive autografer, og holde en spørsmål og svar-seanse.

Spillbar reise i TV-spillenes historie

Fokus er selvsagt fortsatt på spill, og vi loves muligheten til å oppleve en spillbar reise i TV-spillenes historie. Arkademaskiner og flipperspill blir også tilgjengelige for de som vil prøve seg.

Du må nok belage deg på å stå i kø for å få spille de mest populære spillene.
Retrospillmessen

– Vi startet Retrospillmessen for tre år siden, og har hatt en eventyrlig vekst. I fjor var hele 4500 besøkende innom messen, og i år håper vi på 6000. Messen er rett og slett en nostalgitripp av dimensjoner hvor man kan prøve igjen alt fra Super Mario Bros. til Space Invaders. Dette blir en pikselfest, og vi gleder oss til å treffe retrogamere i alle aldre, sier messegeneral Jan Olav Hegvik i en pressemelding.

Samlere kan også glede seg, ettersom messen vil ha et eget område der man kan handle gamle spill (med maskiner fra blant annet Nintendo, Atari, Sega, Commodore og Philips), t-skjorter og bamser, samt gamle leker. Ellers loves vi konkurranser og utstilling av en rekke svært sjeldne spill.

Dette året vil messen også ha et After Hours-arrangement etter vanlig stengetid på lørdag 14. mai. Her blir i følge pressemeldingen lyset dempet og køene kortere, og Brentalfloss vil holde en ekstrakonsert. I tillegg samles alle de amerikanske gjestene for en såkalt «All-Star» spørsmål og svar-seanse..

Du kan også kjøpe gamle spill.
Retrospillmessen

Messen finner sted i Runarhallen. Du finner mer informasjon på messens offisielle nettsted. Om du er interessert i klassiske spill, bør du forøvrig også få med deg utstillingen GameOn 2.0 på Teknisk museum.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no, et nettsted med fokus på retro- og nisjespill. Ta en titt på vårt store tilbakeblikk på Sega-klassikeren Out Run for å se hva vi har å by på.

Siste fra forsiden