E-sport og politikk

Klar tale fra politikerne: – Vi må anerkjenne e-sport og gaming

Under paneldebatten arrangert av Norges E-sportforbund var det stor enighet blant politikerne.

Skjermbilde fra debatten.
NESF Webinar og Paneldebatt

Onsdag kveld avholdte Norges E-sportforbund et webinar om e-sport med tilhørende paneldebatt. Forbundet hadde invitert stortingspolitikere fra Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet til å diskutere deres fokus på e-sport og gaming i deres politikk.

Enighet i politiske debatter er en sjeldenhet, men når det kommer til å anerkjenne e-sport og gaming som fritidsaktiviteter på lik linje som andre aktiviteter, tilretteleggelse for organisering av relevante initiativ og fjerne hindringer var politikerne nokså enige.

LES OGSÅ: Sertifisering for å jobbe innen e‑sport? Nei takk

LES OGSÅ: Best av tre er det beste kampformatet i e-sport, Telialigaen

På tide å oppdatere partiprogrammene

Tidligere har norsk spillpolitikk stort sett dreid seg om å utvikle en norsk spillindustri, å bruke spill i utdanning og å utvikle spill på norsk. Siden den gang har både spill som fritidsaktivitet og e-sport skutt fart, og det er på høy tid at også det anerkjennes i norsk politikk. Med et kommende stortingsvalg denne høsten begynner det å haste for partiene, dersom de ønsker å inkludere e-sport og gaming i sine respektive partiprogram.

Paneldebatten viste både nødvendigheten av politisk fornyelse, at deltakerne var klare over det, og at de respektive partiene gjør noe med det i skrivende stund. Likestilling av e-sportklubber og andre frivillige organisasjoner, kommunale retningslinjer for tilrettelegging av organisering innen e-sport og statlige tiltak for tilretteleggelse av store nasjonale og internasjonale e-sportarrangement i Norge var alle tema som ble nevnt som viktige fokusområder for de ulike partiene.

Se opptak av webinaret og paneldebatten i videospilleren under.

LES OGSÅ: 777 signerer «H4RR3»

LES OGSÅ: Er det slik vi skaper en bærekraftig, lokal grobunn for e-sport?

Siste fra forsiden