Klassikerne strømmer til PS3

Nå er det Splinter Cell og Tomb Raider som samles og nyutgis.

Sony har gjort mye for å utvide porteføljen til PlayStation 3 de siste årene, og et av deres varemerker har blitt å utgi klassiske spillserier på nytt - enten i ordinære samlinger eller i nyoppussede versjoner.

Den nye Tomb Raider-samlepakka inkluderer blant annet Underworld.

Denne behandlingen har allerede blitt gjort eller gjøres i skrivende stund for spill som Sly- og God of War-seriene, i tillegg til Ico og Shadow of the Colossus.Nå meldes det at også Tomb Raider- og Splinter Cell-seriene får nyversjoner fremover.

I den første seriens tilfelle skjedde lekkasjen via den tyske siden til nettbutikken Amazon, som ved uhell la ut produktet for tidlig. Dermed ble det avslørt at pakken inneholder to av Crystal Dynamics' tolkninger av Lara Crofts eventyr, Legend og Underworld. I tillegg får man Tomb Raider: Anniversary, som er en tidligere nyversjon av det aller første spillet i serien. Alle disse skal få Trophy-støtte.

Spillet skal angivelig nå butikkene 22 mars neste år, og koste 30 euro eller rundt 250 norske kroner, men dette er foreløpig ubekreftet info. Utvikler Crystal Dynamics har likevel offisielt bekreftet denne pakken via sin Twitter-side.

Spillnettstedet IGN kan samtidig fortelle oss at også spionhelten Sam Fisher, kjent fra Splinter Cell-spillene, inntar PlayStation 3 på nytt til neste år.

I dette tilfellet er det de tre første spillene i serien, Splinter Cell, Pandora Tomorrow og Chaos Theory som får noen penselstrøk. Det vites ikke når utgiver Ubisoft tenker å slippe spillsamlingen neste år, eller hva den skal koste, men dette regner vi med å få svar på i tiden som kommer.

Microsoft ser for sin del ut til å stå på sitt og har fortsatt ikke annonsert noen nyutgivelser av tidligere produkter etter at de annonserte at det var uinteressant.

Lurer du på hvilke andre spill som kommer ut i tiden fremover? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden