Får vi mer Syndicate?

Klassisk spillserie

EA har vært på patentkontoret og med det skapt svært spennende rykter.

Syndicate fra 1993 er en sann klassiker i dag, der det med en spennende cyberpunk-setting og heftig taktisk skyting virkelig befestet Bullfrog Productions som en topputvikler. Etter oppfølgeren Syndicate Wars i 1996 har det likevel skjedd lite med konseptet.

Nå ser det ut til å bli endring, for Gamespot kan melde at EA slettes ikke har glemt serien og muligens ønsker å gjenopplive den.

Kilden til disse spekulasjonene er tre patentsøknader som ble levert tirsdag 3. august. Disse gjelder henholdsvis rettigheter til å utvikle et typisk TV-spill under Syndicate-navnet, rettigheter til å utvikle et nettspill basert på samme konsept og retten til Syndicate-produkter på tvers av medier, slik som brettspill og spillekort.

Bilde fra det første Syndicate-spillet.

Dermed kan det se ut som om EA har planer om å gi den ettertraktede spillserien en runde med hjertestarteren. Samtidig går det rykter om at studioet som har ansvar for det er svenske Starbreeze Studios, som blant annet har utviklet de lovpriste Chronicles of Riddick-spillene Escape From Butcher Bay og Assault on Dark Athena.

Bakgrunnen for disse ryktene skal være en annonsering EA kom med i 2008, hvor de meldte at de inngikk et samarbeid med utvikleren om å utvikle et spill basert på et av deres mest kritikerroste spillkonsepter. Dette spillprosjektet kalles Project RedLime, men det har altså ikke blitt offisielt bekreftet at det faktisk er snakk om et nytt Syndicate-spill.

Siste fra forsiden