Podkast

Retro Crew #72

Klassiske låter fra Sega Master System

La nostalgien bølge over deg mens du lytter til herlig spillmusikk fra åttitallet.

Phantasy Star
Sega
Phantasy Star er en klassiker. (bilde: Wikipedia).

Musikk har vært en viktig del av spill siden åttitallet. Datidens konsoller og hjemmemaskiner hadde svært begrenset lydmaskinvare, men det hindret ikke talentfulle utviklere i å lage spill med både fengende og stemningsskapende melodier som har brent seg inn i hjernene til de av oss som opplevde dem.

I dagens Retro Crew lytter Are Ness Fløgstad og Jostein Hakestad til ulike låter fra Segas første spillkonsoll som oppnådde en viss popularitet i vesten, nemlig Master System. Underveis er de innom spill som Wonder Boy, Phantasy Star og California Games.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Jostein elsker Wonder Boy III, på tross av dette coveret. (bilde: Wikipedia)

Sega Master System, som ble lansert i 1987 her i Europa, hadde mulighet til å spille elektronisk lyd i fire kanaler (mono) takket være lydbrikken SN76489 Digital Complex Sound Generator fra Texas Instruments. Denne ble også brukt av andre plattformer på åttitallet, slik som britiske BBC Micro.

Dette er forøvrig ikke første gangen Retro Crew snakker om Segas gamle Master System-konsoll.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 72 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 71: Våre beste minner fra arkadehallene
Episode 70: De beste strategispillene fra nittitallet
Episode 69: De beste kontrollerne som spillbransjen har gitt oss

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden